0755 263 263

servicii

Protetică dentară

Timișoara

Ce este protetica dentară?

Protetica dentară este un domeniu de specialitate al stomatologiei care implică utilizarea restaurărilor dentare fixe și detașabile pentru a restabili aspectul și funcția dentară.

Protetica dentară reprezintă arta de a crea dinți cu aspect natural în cadrul zâmbetului și include fațete, coroane, punți, proteze dentare și restaurări reținute de implanturi. Unele dintre aceste proceduri sunt fixate permanent în gură, iar altele sunt detașabile. Înainte de a decide asupra unei anumite proceduri, medicul dentist va lua în considerare unele aspecte, cum ar fi numărul dinților lipsă, starea dinților existenți și grosimea maxilarului pentru a determina dacă o proteză detașabilă sau o protetică fixă este mai potrivită pentru dumneavoastră și pentru situația dumneavoastră dentară particulară.

Repararea dinților uzați, deteriorați sau cariați poate fi realizată prin utilizarea coroanelor, a plombelor și a altor tratamente de restaurare. Înlocuirea dinților lipsă poate implica implanturi, punți și proteze dentare.

Atunci când o persoană suferă o pierdere severă a țesutului dentar dur, are o estetică dentară slabă, uzură dentară, protezele dentare (punți, coroane, fațete, etc.) sunt folosite pentru a reface dinții deteriorați. În cazul pierderii complete a dinților, proteza este atașată la un implant dentar. Protetica dentară este crucială pentru recuperarea funcționalității și esteticii dinților.

Restaurări dentare Timișoara

Când sunt necesare procedurile de protetică dentară

Tratamentele protetice pot fi alese din motive funcționale sau cosmetice. Acestea sunt concepute pentru a restabili aspectul și funcția naturală a dinților, a gingiilor și a altor zone ale feței. De asemenea, acestea pot ajuta la rezolvarea problemelor maxilarului, cum ar fi tulburările articulației temporomandibulare.

Procedurile de protetică dentară sunt necesare atunci când, din cauza deteriorării cauzate de carii dentare, de obturațiile mari sau de uzura dentară, se produce pierderea țesuturilor dentare dure. De asemenea, protetica dentară este recomandată și după un tratament dentar endodontic – pierderea vitalității dentare crește șansele de fracturi dentare. În cazul pierderii unui dinte, o coroană dentară completă poate fi refăcută prin atașarea protezei la un implant dentar.

În cazul unui diagnostic complex sau în cazul în care aveți probleme suplimentare la nivelul maxilarului sau al gurii, medicul dentist vă poate recomanda să vă adresați unui medic specialist în protetică.

Acesta va efectua o examinare completă a gurii dumneavoastră, care poate implica utilizarea de raze X și alte sisteme de diagnosticare imagistică, cum ar fi scanările CT sau RMN. Acest lucru îi permite să vadă mai mult din gura dumneavoastră și să planifice cel mai eficient tratament.

Tratamentul protetic implică mai mult decât gura și dinții dumneavoastră, implică sănătatea dumneavoastră generală și factorii de risc individuali pe care îi aveți. Pe lângă montarea de proteze dentare pentru a restabili aspectul și funcția gurii dumneavoastră, medicul protetician va concepe un plan de tratament cuprinzător care împiedică răspândirea bolilor și infecțiilor și vă ajută să vă mențineți o sănătate orală bună pe termen lung.

Beneficiile proteticii dentare

Soluțiile proteticii dentare oferă unul sau mai multe dintre următoarele beneficii:

 1. aspect estetic, zâmbet perfect, ceea ce vă face să vă simțiți mai bine și mai încrezător
 2. un aspect mai tânăr și o stare de bine/încredere în sine îmbunătățită
 3. ridurile de pe față pot fi reduse sau se pot atenua în zonele afectate
 4. îmbunătățirea capacității dumneavoastră de a mesteca, permițându-vă să consumați o dietă sănătoasă
 5. susținerea sănătății și a rezistenței osului maxilar, susținând rezistența altor dinți
 6. protejarea împotriva bolilor gingivale care pot duce la probleme grave de sănătate

Mergeți la un dentist cât mai curând dacă tocmai ați pierdut un dinte sau dacă aveți un dinte lipsă de ceva timp. Un dinte lipsă poate contribui la pierderea osului din jur și poate crește riscul de boli gingivale. Ambele pot afecta sănătatea dumneavoastră orală generală. Cu cât așteptați mai mult, cu atât mai extinse și ireversibile pot fi daunele.

Alte simptome care ar trebui să determine consultarea dumneavoastră cu un dentist despre soluții protetice includ:

 • un dinte crăpat, ciobit sau uzat
 • gingii sângerânde sau inflamate
 • sensibilitate sau durere dentară
 • orice lucru legat de culoarea sau aspectul dinților care vă deranjează

Obținerea unui dispozitiv de protezare dentară poate fi o decizie care vă poate schimba viața. O proteză dentară vă poate îmbunătăți zâmbetul și modul în care vă simțiți în legătură cu aspectul dumneavoastră, vă poate îmbunătăți sănătatea orală și poate evita problemele legate de nutriție, digestie, boli ale gingiilor și pierderea materialului osos maxilar.

Consultați un medic dentist pentru a începe să găsiți soluția protetică potrivită pentru nevoile dumneavoastră dentare și decideți care ar putea fi cea mai bună pentru sănătatea și bugetul dumneavoastră.

Proteze dentare Timișoara

Tipuri de soluții protetice dentare

Produsele de protetică dentară se împart în aparate protetice dentare detașabile și fixe. Aceste din urmă proteze sunt mult mai superioare. Spre deosebire de protezele detașabile, cunoscute și sub numele de proteze dentare, protezele fixe sunt adesea imposibil de distins de dinții naturali. Aspectul estetic perfect și confortul este ceva ce protezele dentare nu pot oferi. Dacă este posibil, recomandăm întotdeauna utilizarea de proteze fixe.

Proteze detașabile (proteze dentare)

Proteze dentare complete
Proteze dentare parțiale

Proteze dentare fixe

Coroane ceramice din oxid de zirconiu
Coroane metalo-ceramice
Fațete
Punți dentare
Proteze fixe pe implanturi

Proteze dentare și proteze parțiale

Protezele dentare moderne sunt o restaurare dentară fiabilă, personalizată, concepută pentru a arăta natural și a fi confortabilă. Dacă vă lipsește o întreagă arcadă de dinți sau mai mulți dinți într-o zonă a gurii, protezele dentare umplu acele spații, astfel încât zâmbetul dumneavoastră să fie din nou întreg atât ca formă, cât și ca funcție.

Proteze dentare TOTALE

Protezele dentare complete sunt concepute pentru a înlocui o întreagă arcadă de dinți lipsă. Inovațiile în stomatologie au făcut ca aceste proteze familiare să fie mai confortabile și să arate mai natural ca niciodată. O proteză dentară completă necesită adezivi și acoperă palatul, cu care unii pacienți au dificultăți în a se obișnui, dar toate modificările majore ale zâmbetului dumneavoastră necesită o perioadă de adaptare. Protezele dentare complete trebuie să fie îndepărtate și curățate zilnic.

Proteze dentare parțiale

O proteză parțială este o soluție excelentă pentru a înlocui doar câțiva dinți lipsă. O structură metalică este personalizată și ținută în poziție de o bază din plastic, de culoarea gingiei, care se integrează în restul zâmbetului dumneavoastră. Această soluție umple toate găurile din zâmbetul dumneavoastră și este detașabilă.
Scopul oricărei proceduri de restaurare dentară este de a găsi soluția care funcționează cel mai bine pentru sănătatea dumneavoastră orală unică. S-ar putea să nu vă placă ideea de proteză dentară, dar odată ce veți afla mai multe despre această soluție, s-ar putea să ajungă să fie cea mai bună opțiune.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Avantajele și dezavantajele protezelor dentare

Avantajele protezelor dentare
 • Convenabile
 • Procedura non-invazivă
 • Fără intervenție chirurgicală
 • Se montează imediat
 • De încredere
 • Prețuri accesibile
Dezavantajele protezelor dentare
 • Nu se simt ca niște dinți naturali
 • Se pot desprinde atunci când mâncați sau vorbiți
 • Necesită adeziv
 • Este necesară o curățare separată

Medicul Dental Concept va trece în revistă toate avantajele și dezavantajele protezelor dentare și ale altor restaurări dentare viabile, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie pentru stilul dumneavoastră de viață, bugetul și obiectivele dumneavoastră de zâmbet.
Pentru pacienții care nu sunt încântați de ideea unei restaurări dentare detașabile, există o altă opțiune: protezele dentare susținute de implanturi. În loc să poarte un aparat care acoperă palatul și necesită adeziv, un pacient poate avea mai multe implanturi dentare plasate sub linia gingivală, iar proteza dentară este atașată permanent de implanturi. Această soluție sigură oferă stabilitate și o restaurare dentară de lungă durată.

Restaurarea dinților cu coroane dentare

O coroană dentară este o proteză fixă. Este practic o calotă care înconjoară dintele și, după o montare adecvată, poate oferi o soluție pe termen lung pentru a restabili funcția dinților dumneavoastră.

Coroanele dentare sunt restaurări indirecte fabricate în laboratorul nostru. În vederea pregătirii coroanei, se îndepărtează cariile și se remodelează dintele pentru ca o coroană să se potrivească. Odată ce dintele este pregătit să susțină coroana, se ia o amprentă a dintelui, iar amprenta este folosită de laboratorul dentar pentru a fabrica coroana.

Pret proteze dentare Timișoara

Când este necesară o coroană dentară?

 • În caz de uzură excesivă a dinților
 • În caz de aspect inacceptabil din cauza culorii (în scop estetic)
 • Pentru a salva un dinte care a fost atât de deteriorat de carii/accident încât nu poate suporta o obturație
 • Pentru a menține în poziție o punte dentară
 • În cazul în care unui dinte i s-a făcut un tratament de canal trebuie aproape întotdeauna să fie restaurat imediat cu o coroană pentru a preveni fracturarea acestuia.

Coroana dentară nu este recomandată: dacă dintele este excesiv de mobil, este infectat, tratamentul de canal a eșuat sau lipsește o porțiune prea mare.

Coroane metalo-ceramice (coroane ceramice pe suport de metal )

Coroana metalo-ceramica are la bază o structură metalică, acoperită complet de ceramică, pentru a-i reda forma, dimensiunea, rezistența și a-i îmbunătăți aspectul.
Coroanele din ceramică sunt durabile, pregătite într-un timp scurt și accesibile, însă pot provoca iritații dacă coroana de ceramică se desprinde de gingie și sunteți alergic la metal. Din fericire, astfel de incidente apar la o rată foarte scăzută.

Coroane de oxid de zirconiu

Oxidul de zirconiu, unul dintre cele mai alese materiale pentru coroanele dentare a devenit un substitut pentru ramele metalice, deoarece restaurările ceramice nu se pot compara cu zirconiul în ceea ce privește rezistența, durabilitatea, longevitatea, aspectul și confortul pacientului. Din punct de vedere estetic, restaurările dentare din zirconiu au un aspect extrem de natural. Microstructura optimizată a zirconiului produce o transluciditate mai mare, astfel încât restaurările reflectă lumina în același mod ca și dinții naturali. Acest lucru conferă restaurărilor din zirconiu un aspect incredibil de realist. Coroanele din zirconiu nu necesită o îngrijire specială, trebuie doar să aplicați aceeași rutină de igienă pe care ați face-o în cazul dinților naturali.

Avantajele coroanelor din oxid de zirconiu:

 • biocompatibile
 • suficient de translucide pentru a fi similare cu dinții naturali
 • rezultate estetice remarcabile
 • durabilitate
 • soluție estetică, fără metal
 • nu se separă de gingie

Fațetele dentare

O fațetare este un strat de material creat în plăcuțe ceramice subțiri, cunoscute și sub numele de microproteze. Acestea sunt cimentate pe suprafața dinților. Această procedură este similară cu o obturație estetică, cu excepția faptului că suprafața dintelui este acoperită cu ceramică în loc de o plombă. Fațetele sunt folosite pentru a înlocui piliturile vechi, întunecate, dinții bruni sau galbeni, formele urâte, spațiile dintre dinți și pentru a crea un aspect mai estetic. Fațetele sunt rezistente, rămân lucioase și nu își schimbă culoarea.

Avantajele fațetelor din ceramică :

 • se poate obține o estetică excelentă, astfel încât zâmbetul dumneavoastră va fi mai frumos
 • forma, dimensiunea, culoarea și, până la un anumit punct, poziția dinților din față pot fi modificate
 • nu conțin metale, ceea ce contribuie, de asemenea, la rezultate mai estetice
 • culoarea și dimensiunea pot fi perfect adaptate la dinții proprii ai pacientului
 • sunt foarte subțiri, astfel încât purtarea fațetelor nu creează niciun disconfort
 • datorită acestei metode, pacientul își poate păstra propria dantură
 • oferă o soluție pe termen lung pentru mai multe probleme dentare

Nu recomandăm fațetele în cazuri de deteriorări grave ale dinților frontali (coroanele sunt mai potrivite în acest caz), tulburări grave de mușcătură, bruxism foarte puternic în timpul nopții.

Pret Fațete dentare Timișoara
Proteze tip punte Timișoara

Punțile dentare

În cazul în care pacientul are mai mulți dinți lipsă, aceștia pot fi înlocuiți cu proteze de tip punte. Punțile dentare acoperă golul creat de unul sau mai mulți dinți lipsă. Dinții sănătoși sunt șlefuiți, proteza este fixată pe ei, iar dinții artificiali sunt plasați în mijloc. Punțile dentare pot fi, de asemenea, atașate la implanturi.

În cazul în care există mai mulți dinți lipsă), se sugerează realizarea unei punți, deoarece această situație poate duce cu ușurință la:

 • Mestecatul pe o singură parte, ceea ce încarcă prea mult articulațiile maxilare
 • O masticație ineficientă care cauzează probleme sistemului digestiv
 • Gingii sensibile și posibile inflamații în zona în care există dinți lipsă
 • Resorbția osoasă poate crește în zona deficitară
 • Dentiție dezordonată, deoarece din cauza dinților lipsă, cei vecini își pot schimba axa și se pot deplasa

Tipuri de punți dentare

Punți construite pe dinții proprii

În acest caz, experții noștri rezolvă problema dinților lipsă prin pregătirea dinților vecini existenți și realizează punți dentare pe aceștia. Totuși, pentru a permite realizarea de punți pe dinții existenți, aceștia trebuie să fie perfect sănătoși și stabili. Bineînțeles, stomatologii și chirurgii noștri orali fac tot posibilul în această situație pentru a pregăti acești dinți astfel încât punțile să se potrivească perfect. Dacă această opțiune nu este posibilă, atunci ei vă vor sugera o altă soluție pentru a vă rezolva problema dentară.

Acest tip de punți dentare sunt o soluție rapidă (se pot finaliza în 1-2 săptămâni), seamănă în mod surprinzător cu dinții naturali, dar suprafața dinților care susțin puntea trebuie să fie pregătită.

Punți construite pe implanturi dentare

Datorită tehnologiei dentare moderne, medicii dentiști pot realiza cu ușurință punți dentare pe implanturi.
În cazul punților pe implanturi:

 • Nu este nevoie să se șlefuiască dinții vecini
 • Este mai stabilă decât o punte obișnuită, poate oferi o soluție fără probleme chiar și timp de zeci de ani
 • Osul din zona fără dinți este încărcat uniform, astfel încât poate fi evitată resorbția osoasă
 • Datorită implanturilor inserate, este mai sigur să mesteci alimente tari

Cel mai important avantaj al punților pe implanturi este că, dacă există mai mulți dinți lipsă, aceștia pot fi înlocuiți în mod stabil prin utilizarea numărului optim de implanturi. Această metodă poate oferi o soluție și în cazul adonției totale, prin pregătirea unei punți ancorate pe implanturi pe întregul maxilar.
Implanturile sunt contraindicate în caz de:

 • Tulburări de sângerare și probleme cardiace
 • Diabet
 • Administrarea anumitor medicamente (de exemplu, tratarea sau prevenirea osteoporozei, așa-numiții bifosfonați)
 • Fumat
 • Igienă orală deficitară

Circumstanțele de mai sus pot permite realizarea de punți dentare construite pe dinții proprii în locul punților pe implanturi pentru a înlocui dinții lipsă.

Poteze fixe pe implanturi

Implanturile dentare sunt un înlocuitor fix pentru dinții lipsă. Fabricate din titan rezistent, implanturile sunt poziționate chirurgical în maxilar, unde acționează ca rădăcini de dinți. După ce au fuzionat cu osul maxilarului, implanturile sunt acoperite de o coroană cu aspect natural.
Dacă aveți nevoie să înlocuiți o întreagă arcadă de dinți, medicul vă poate recomanda implanturi pentru a vă ajuta să vă mențineți proteza dentară. Această metodă utilizează un număr variabil de implanturi pentru a înlocui arcada superioară sau inferioară a dinților, adesea fără a fi nevoie de grefe osoase.

Potezele fixe pe implanturi sunt probabil cel mai cuprinzător și complicat tip de restaurări dentare. Implanturile pot fi folosite pentru a înlocui permanent unul sau mai mulți dinți. Implanturile dentare sunt plasate în os, la fel ca și rădăcina dintelui dumneavoastră.
Un diagnostic și o planificare atentă vor asigura faptul că implanturile dumneavoastră (și dinții de deasupra) vor exista pentru o perioadă lungă de timp. Există lucruri importante pe care trebuie să le luați în considerare dacă decideți să aveți un dinte/dinți susținuți de implanturi dentare.
Întreținerea regulată este importantă. Implanturile dentare necesită un tip diferit de “curățare”, deoarece suprafața implantului și conexiunile pot fi deteriorate și pot cauza probleme precum sângerarea gingiilor și chiar pierderea osului. Medicul stomatolog vă va explica toate aceste lucruri, astfel încât să aibă sens și se va asigura că vă va da instrucțiunile potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate din implantul dentar.
Proteze fixe totale susținute de implanturi dentare într-un timp scurt, la un preț accesibil, chiar și fără grefă osoasă!
Avantajele protezei susținute de implanturi

 • Doar 4 implanturi pe maxilar (cu excepția cazului în care osul este slab)
 • Nici o zi fără dinți ficși
 • Întreaga procedură poate fi efectuată într-o singură locație
 • Se efectuează sub anestezie locală
 • Zâmbiți, vorbiți și mâncați cu încredere
 • Timp de recuperare mai scurt
 • Rata de succes ridicată
 • Arătați și vă simțiți cu ani mai tânăr

Citiți mai multe despre implanturile dentare!

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Soluții de protetică dentară de care poți beneficia la Dental Concept

Aceste proceduri sunt extrem de eficiente pentru refacerea unui dinte care s-a infectat, s-a deteriorat sau a căzut. Putem finaliza aceste proceduri într-un mod care să arate natural, rezolvând în același timp problemele de sănătate orală.

Nu există un tratament unic pentru reconstrucția completă a gurii. Fiecare pacient care se califică pentru această serie de restaurări dentare are propriile dificultăți și provocări de depășit în materie de sănătate orală, ceea ce înseamnă că și soluțiile lor vor varia.

Problemele dvs. sunt abordate în mod unic pentru ceea ce sunt, dar unele dintre cele mai frecvente soluții oferite pentru restaurarea orală sunt:

 • Implanturi dentare: înlocuim un singur dinte sau o întreagă arcadă dentară prin proteze permanente susținute de implanturi.
 • Punți dentare: înlocuim dintele lipsă și îl ancorăm la locul său cu coroane din ceramică pentru a vă consolida zâmbetul.
 • Coroane dentare: metalo-ceramice, coroane din oxid de zirconiu full contour, Coroane / Onlay/ Inlay E-max / zirconiu stratificat
 • Fațete
 • Proteze dentare totale și supraprotezări pe bile sau călăreți
 • Terapie de canal

Restaurarea orală completă are loc pe parcursul mai multor consultații stomatologice, deoarece nu pot fi efectuate toate procedurile deodată sau trebuie să așteptați un timp de vindecare între proceduri. Dar, indiferent de tratamentele de protetică dentară sau de stomatologie cosmetică la care vă supuneți, atât funcționalitatea, cât și aspectul dinților sunt corectate simultan, astfel încât să puteți avea un zâmbet atractiv și puternic.

Protetică dentară Dental Concept by Dr. Mihali

Planul dumneavoastră de tratament protetic personalizat

Știm că fiecare dintre pacienții noștri este unic și că toți au probleme și preocupări dentare individuale. Așadar, indiferent dacă obiectivele dumneavoastră sunt simple sau complexe, timpul este esențial pentru a dezvolta un plan de tratament care să se potrivească nevoilor dumneavoastră dentare, așa că vă vom asculta și vom afla pe deplin despre situația dumneavoastră dentară particulară, astfel încât să putem planifica și dezvolta opțiuni de tratament eficiente. Profesioniștii noștri stomatologi vă vor modifica tratamentul pentru a se potrivi problemelor dumneavoastră dentare, nevoilor clinice, urgenței, așteptărilor sociale și bugetului.

Planificarea tratamentului are ca scop:

 • Cunoașterea dumneavoastră, a situației dumneavoastră dentare, a preocupărilor dumneavoastră și oferirea unei imagini de ansamblu a constatărilor și opțiunilor
 • Colectarea de informații și evaluări suplimentare pentru a înțelege mai în detaliu problemele care stau la baza acestora. Evaluările vor depinde de tipul de tratament pe care îl aveți în vedere.
 • Pregătirea necesară, care ajută la asigurarea unei sănătăți pe termen lung, indiferent de opțiunea de tratament pe care o alegeți
 • Discuția privind planul de tratament confirmă detaliile tratamentului, inclusiv obiectivele estetice și funcționale și costurile

Examinare și consultație stomatologică completă

În timpul evaluării inițiale, dentistul și chirurgul nostru dentar vor efectua o examinare completă a dinților pacientului nostru. Se fac radiografii și/sau tomografii, după caz, iar pe baza rezultatului acestora se formulează un plan de tratament. Odată ce planul de tratament este discutat cu pacientul și finalizat, începe tratamentul.

Amprentarea Și crearea protetică

În primul rând, medicul nostru stomatolog ia o amprentă cu un material special din gura, și palatul pacientului, apoi se alege cea mai potrivită culoare a dinților. Ulterior, amprenta dentară este trimisă la laboratorul nostru stomatologic intern, unde tehnicienii noștri dentare confecționează soluția protetică în câteva zile, folosind materiale de înaltă calitate și cea mai avansată tehnologie.

FIXARE permanentă

După ce au fost făcute ajustările finale, medicul nostru dentist fixează permanent soluția protetică aleasă, astfel încât pacientul nostru să se poată bucura de o nouă dantură estetică și confortabilă.

Înțelegând starea fiecărui pacient în parte, putem planifica în mod eficient cele mai bune tratamente dentare restaurative și cosmetice pentru a oferi rezultate optime pacienților noștri. Tratamentele pot include o combinație de:

 • Albirea dinților
 • Fațete din ceramică
 • Coroane și punți dentare
 • Tehnici de fixare
 • Implanturi dentare
 • Ortodonție
 • Reabilitarea întregii guri

Recomandările Dental Concept by Dr. Mihali în protetica dentară

Luarea unei decizii cu privire la proteze dentare vs. implanturi

Când sunteți gata să luați o decizie cu privire la viitorul dumneavoastră dentar, luați în considerare următorii factori:

Vârsta
Deoarece implanturile dentare sunt soluții permanente, cei în vârstă de 60 de ani sau mai tineri ar putea dori să aleagă implanturile, deoarece se pot aștepta să se bucure de câteva decenii de utilizare a dinților lor protetici.
Adulții mai în vârstă, în special cei care nu doresc să treacă prin procedurile mai lungi și mai invazive implicate de implanturi, pot prefera protezele dentare.

Densitatea osoasă
Implanturile necesită o anumită cantitate de material osos maxilar pentru a susține stâlpii. Dacă ați pierdut material osos, fie prin rănire, fie prin vârstă, fie prin boli ale gingiilor sau prin pierderea dinților, este posibil să nu fiți un candidat bun pentru implanturi.

Se poate face o grefă de os dentar pentru a susține densitatea osului maxilar, dar este un proces mai scump și mai implicat.

Confortul
Implanturile dentare pot oferi un nivel de confort preferabil și o masticație mai bună decât protezele dentare.

De asemenea, există cazuri în care s-a constatat că persoanele cu proteze susținute de implanturi s-au declarat mai mulțumite de confort și de eficiența masticației în comparație cu cele care aveau proteze convenționale.

Igiena
Dacă nu puteți sau este puțin probabil să vă acordați timpul necesar pentru a vă îngriji eficient proteza dentară, ar trebui să luați în considerare implanturile, care necesită mai puțină întreținere, deși sunt mai scumpe.
Este important să fiți sincer cu privire la dorința și capacitatea dvs. de a asigura îngrijirea zilnică a protezei dentare.

Ar trebui să faceți alegerea între proteze dentare sau implanturi cu atenție și în urma unei consultări cu stomatologul dumneavoastră.

Deși implanturile sunt mai scumpe, acestea ar putea asigura 20 sau mai mulți ani de viață în comparație cu protezele dentare, care pot necesita ajustări sau înlocuiri ocazionale de-a lungul anilor.

Dacă analizați cu atenție toate opțiunile de înlocuire a dinților lipsă și luați în considerare prioritățile dvs. și ceea ce doriți ca proteza să realizeze, ar trebui să puteți lua o decizie finală cu încredere.

Parcursul pacientului Dental Concept by Dr. Mihali

După ce ați făcut programarea inițială vă vom trimite un mesaj de confirmare a datei și orei convenite, precum și pregătirea pentru consultația cu unul dintre specialistii nostri.

Când ajungeți la cabinet, veți fi întâmpinat de un membru al echipei noastre de recepție, care vă va asista în sala noastră de așteptare relaxantă, unde veți putea completa confortabil un formular de istoric medical.

După completarea formularului de istoric medical, veți fi însoțit în cabinetul stomatologic, unde medicul Dental Concept vă va întâmpina pentru a începe procesul de examinare dentară.

Înainte de a efectua orice examinare orală și radiografii, veți discuta despre orice preocupări legate de sănătatea dumneavoastră dentară actuală și despre orice dorință pe care o puteți avea cu privire la îmbunătățirea zâmbetului și a sanatatii dentare. Scopul nostru este să ne asigurăm că vă simțiți confortabil în orice moment, iar dacă vă simțiți deosebit de anxios, vă rugăm să ne anunțați și să fiți sigur că echipa noastră are o mare experiență în a ajuta și îndruma pacienții în fiecare etapă a acestei călătorii.

O parte importantă a acestei discuții inițiale este de a afla despre experiențele dentare trecute și recente, fie că sunt negative sau pozitive. Scopul nostru este să vă depășim așteptările, îmbunătățind experiențele pozitive și asigurându-ne că orice experiență negativă pe care ați avut-o nu se va mai repeta.

Cabinet stomatologic - proteze dentare Timisoara
Cabinet
Consult dentar Timișoara

Un examen dentar complet

Experții noștri în stomatologie vor efectua o examinare completă, inclusiv examinarea capului/ gâtului, a glandelor și ganglionilor, a mușchilor masticatori, a articulației maxilarului precum și efectuarea unor radiografii importante pentru a descoperi orice potențiale probleme dentare care ar putea exista și/sau apărea în viitor la nivelul dinților, gingiilor și restaurărilor existente (plombe, coroane etc.).

Se vor face fotografii detaliate ale dinților relevanți și toate constatările vor fi discutate imediat cu dumneavoastră. În cazul în care este necesar un tratament dentar, vor fi luate în considerare toate opțiunile posibile și, deși ar fi de datoria noastră să vă recomandăm opțiunea de tratament ideală pentru dumneavoastră, alegerile dumneavoastră personale vor fi ascultate și respectate. În continuare, orice tratament efectuat se va face cu consimțământul dumneavoastră deplin și informat.

Se va întocmi pentru dumneavoastră un raport și un plan de tratament cuprinzător, în care se vor detalia în mod clar problemele clinice și estetice, soluțiile și opțiunile de tratament, succesiunea și durata programărilor pentru tratament și costurile estimate. Acest lucru vă asigură că sunteți perfect mulțumit de toate aspectele tratamentului recomandat și că acesta corespunde tuturor nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

Nu există nicio obligație de a continua cu tratamentele dentare în această etapă, puteți să vă acordați timp pentru a citi acasă raportul și planul de tratament înainte de a lua o decizie.

La clinica Dental Concept, puteți, de asemenea, să vă rezervați o nouă vizită gratuită după examinarea inițială pentru a pune orice întrebări. Specialiștii noștri vor fi încântați să vă explice recomandările prin e-mail, telefonic sau în timpul unei a doua întâlniri de discuții gratuite, pentru a ne asigura că sunteți pe deplin conștient de constatări, de beneficiile tratamentului și de rezultatele de succes.

Cât costă consultația dentară inițială?

O consultație pentru un pacient nou cu specialistul în chirurgie orală costă între 160 lei – 550 lei (în funcție de investigația radiologică) și va dura aproximativ 1 oră. Aceasta include toate radiografiile intraorale, consultația, apelul dinților, diagnosticul, planul de tratament și raportul complet.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Prețurile Dental Concept pentru protetica dentară

Coroană metalo-ceramicăde la 270 Euro
Coroană oxid de zirconiu full contourde la 400 Euro
Coroană / Onlay/ Inlay E-max / zirconiu stratificatde la 450 Euro
Fațetede la 450 Euro
Supraprotezare pe implanturi pe bară cu călăreți2800 Euro
Supraprotezare pe bile1900 Euro
Analiză estetică fotografii diagnostic + modele studio + modele wax-upde la 500 Euro
Mock-up (simulare direct în cavitatea bucală)de la 150 Euro

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o singură locație

De ce să pierdeți timp mergând de la un specialist dentar la altul? Atunci când lucrați cu o echipă ca a noastră, puteți să vă concentrați programările într-o singură vizită. Asta înseamnă că puteți evita să vă luați câte o zi liberă pentru a vizita un chirurg, un ortodont, endodont, sau de alte specialități. În schimb, puteți să vă vedeți toți medicii deodată și să beneficiați inclusiv de serviciile de radiologie și imagistică dentară, plătind doar pentru o singură consultație. Cine vrea să petreacă ore întregi stând în sălile de așteptare, când puteți termina totul deodată?

La Dental Concept by Dr. Mihali, noi oferim cu adevărat toate fazele de planificare, chirurgicale, pre-protetice și protetice ale tratamentului dumneavoastră într-o singură locație. Acest lucru vă asigură că tratamentul dvs. este realizat corect de prima dată, cu un proces simplificat și eficient, care minimizează costurile pentru dvs.

Pret protetica dentara Timisoara
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Puteți obține valoarea unei a doua opinii într-un singur cabinet

Medicii noștri sunt foarte dispuși să vă ofere opinii individualizate. Dacă simțiți că doriți o altă privire sau considerație din partea unui alt medic stomatolog, nu trebuie decât să cereți. Suntem bucuroși să vă oferim “a doua opinie” la noi în clinică. Scopul nostru este de a fi autentici și sinceri cu dumneavoastră în timpul tuturor interacțiunilor. Nu vom sugera niciodată un tratament pe care considerăm că nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Toate tratamentele dumneavoastră pot fi efectuate de aceeași echipă

Unele planuri de tratament dentar sunt mai complicate decât altele și necesită mai multe proceduri. În loc să trebuiască să mergeți la un alt specialist pentru o procedură de grefare sau pentru îndepărtarea unui dinte, puteți obține totul făcut de noi. Am constatat că acest lucru poate reduce uneori numărul de programări de care are nevoie un pacient până la jumătate. Acest lucru este semnificativ.

De ce să alegeți Dental Concept?

La Dental Concept by dr. Mihali se depun toate eforturile pentru a face experiența pacienților cât mai plăcută posibil. De la primul apel telefonic sau de la prima solicitare prin e-mail din partea unui pacient nou, până la ultima programare, rezultatele tratamentelor dentare pe care le oferim sunt sărbătorite atât de pacienți, cât și de echipa noastră. Ne propunem să oferim cea mai bună experiență adaptată pacientului și ne mândrim cu depășirea așteptărilor pacienților noștri.

Suntem mândri de succesul obținut și de reputația noastră credibilă în rândul colegilor noștri de profesie și al pacienților deopotrivă. Putem pune acest lucru doar pe seama dedicației și interesului nostru imens pentru căile pe care le-am ales și, de asemenea, a empatiei și simpatiei noastre autentice pentru pacienții noștri, cu o dorință înnăscută de a-i ajuta și de a le îmbunătăți calitatea vieții. Suntem un adevărat susținător în a oferi toate soluțiile de tratament posibile pacienților noștri și petrecem o cantitate semnificativă de timp discutând argumentele pro și contra pentru a le permite pacienților noștri să aleagă opțiunile care sunt cele mai bune pentru ei.

Nu tratăm doi pacienți la fel și le ascultăm nevoile și preocupările și proiectăm un plan care să abordeze problemele lor specifice. Planurile noastre oferă, de asemenea, pacienților un ghid cu privire la ceea ce se va întâmpla și când, precum și un calendar financiar. Timpul de tratament poate fi încetinit sau accelerat în funcție de constrângerile de timp sau de restricțiile financiare ale pacienților și vom fi întotdeauna deschiși la discuții.

Pret proteze Timisoara - Dental Concept
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet proteze dentare
Timișoara - Dental Concept
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Clinică stomatologică specializată

Punem un mare accent pe stomatologia preventivă, care începe chiar la începutul călătoriei fiecărui pacient, cu evaluarea inițială. Ne place să-i educăm pe pacienți cu sfaturi privind dieta și igiena, astfel încât aceștia să poată ajuta la prevenirea potențialelor situații dentare. Considerăm că prevenirea unor noi probleme dentare este responsabilitatea noastră și ne bucurăm foarte mult știind că frumusețea dentară oferită de noi ar putea dura pentru tot restul vieții pacienților.

Nu vom face niciodată compromisuri sau sacrifica calitatea îngrijirii și ne stabilim tarifele pentru a reflecta acest lucru. Acest lucru ne permite să oferim cele mai bune abilități, echipamente, materiale și mediu, ceea ce ne permite să oferim o îngrijire excelentă pentru pacienții Dental Concept by dr. Mihali. Suntem foarte deschiși și transparenți în ceea ce privește tarifele noastre pentru tratamentele dentare și toate posibilitățile sunt discutate și luate în considerare, astfel încât nu există niciodată surprize odată ce pacienții noștri încep călătoria lor cu noi.

Credem că pentru o clinică stomatologică specializată, cu calibrul echipei Dental Concept by dr. Mihali din Timișoara, precum și pentru facilitățile și serviciile pe care le oferim, tarifele noastre sunt foarte competitive și asigură de fiecare dată un succes de lungă durată al tratamentului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Echipa medicală

Echipa noastră a obținut cele mai înalte distincții și calificări pentru specialitățile lor, iar nivelurile lor academice sunt recunoscute la nivel internațional.

Toată echipa are o pasiune extraordinară pentru stomatologie, cu o învățare continuă prin implicarea în predare și conferințe, sau deținând posturi în cele mai respectate instituții academice în calitate de lectori și cercetători. Echipa noastră combină cele mai bune cercetări actuale cu cunoștințe dovedite și ani de expertiză clinică, ceea ce le permite să își combine abilitățile atunci când oferă pacienților noștri cele mai bune soluții dentare. Lucrați cu experți în stomatologie care se bucură de profesiile pe care și le-au ales.

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Conf. Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea atât în domeniul învățământului clinic, ca conferențiar la Departamentul de Ocluzologie dentară, Protetică dentară fixă, Implantologie și reabilitare protetică pe implante, cât și în cadrul clinicii stomatologice private Dental Concept by Dr. Mihali și ARdental ProSmile, cu accent pe implantologie orală și protetică dentară.

Clinica este axată pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți naturali și implanturi dentare. Cazurile clinice care necesită proceduri protetice sunt planificate în detaliu și se axează în special pe proceduri minim invazive prin aplicarea de fațete, coroane parțiale (inlay), restaurări protetice fixe (coroane) și restaurări pluridentare fixe (punți) realizate din materiale ceramice integrale de ultimă generație.

La Dental Concept by dr. Mihali, ne străduim să oferim tuturor pacienților noștri îngrijire dentară de clasă mondială. Medicii Dental Concept sunt pasionați de procedurile ce le realizează și sunt la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ați devenit frustrat de faptul că trebuie să faceți programări peste programări pentru a găsi medicii potriviți, contactați echipa noastră colaborativă și plină de compasiune din Timișoara (Calea Circumvalațiunii, nr. 7).

Am fi încântați să vă ajutăm să obțineți transformarea zâmbetului la care visați.

Întrebări frecvente

O proteză dentară este un aparat fabricat la comandă, creat special pentru a înlocui dinții lipsă.
Există o mare varietate de proteze pe care le puteți folosi. Tratamentele protetice specifice vă vor fi oferite la clinica noastră. Oferim două tipuri de proteze dentare - proteze dentare fixe sau pe implanturi și proteze dentare.
Există o varietate de proteze dentare din care puteți alege în mod special pentru a se potrivi nevoilor fiecărui pacient. Protetica dentară poate fi fabricată pentru a înlocui un dinte, câțiva dinți la rând, mai mulți dinți din întreaga gură care nu sunt la rând sau toți dinții dumneavoastră. Protezele includ:
 • Punți dentare
 • Implanturi
 • Proteze dentare complete
 • Proteze dentare parțiale
Chiar și un singur dinte lipsă poate avea un impact negativ asupra vieții dumneavoastră, atât fizic, cât și emoțional. Pierderea unui dinte poate să nu pară o mare problemă, dar atunci când există un spațiu mare în gură și vă dați seama că oamenii îl pot vedea atunci când zâmbiți, vorbiți etc., poate duce la o stimă de sine scăzută. Puteți deveni jenat să vorbiți și să zâmbiți. Mestecatul fără unul sau mai mulți dinți devine dificil, iar lăsarea unui spațiu între dinți poate duce la alte probleme dentare mai grave. Dacă vă lipsește unul sau mai mulți dinți, aveți nevoie de o proteză:
 • Să vă redați încrederea în sine
 • Să vă refaceți zâmbetul
 • Să vă restabiliți capacitatea de a mesteca o varietate de alimente
 • Să vă restabiliți capacitatea de a vorbi fără impedimente
 • Înlocuiți dintele/dinții lipsă, astfel încât dinții rămași să nu se deplaseze sau să se deplaseze în spațiul gol, ceea ce va duce în cele din urmă la o aliniere greșită.
Protezele parțiale sunt, de obicei, proteze dentare detașabile care înlocuiesc mai mulți dinți din partea superioară sau inferioară a gurii. Protezele parțiale sunt mai mult decât dispozitive cosmetice. Ele pot îmbunătăți, de asemenea, masticația și vorbirea pentru purtător. Protezele dentare parțiale pot, de asemenea, să păstreze amplasarea dinților rămași în gură, care altfel s-ar putea deplasa în timp.
Puteți beneficia de proteze parțiale dacă ați pierdut mai mulți dinți în partea superioară sau inferioară a maxilarului. Unii factori care contribuie la pierderea dinților dvs. includ:
 • accidentare
 • îndepărtarea dinților sau extracția
 • carie
Oricare ar fi motivul, este important ca dinții tăi rămași să rămână sănătoși. Un dentist va construi proteza parțială, ținând cont de dinții dumneavoastră rămași. Dacă acești dinți nu sunt sănătoși, un medic dentist poate recomanda extragerea dinților și utilizarea în schimb a protezei totale.
Medicii noștri vă vor răspunde întotdeauna la întrebările dvs. cu privire la îngrijirea dinților după fiecare procedură. Protezele fixe nu necesită, de obicei, o îngrijire suplimentară, în afară de procedurile dentare normale. Protezele dentare trebuie curățate după fiecare masă, deoarece sub ele se acumulează depuneri de alimente și alte murdării. Igiena orală profesională este recomandată anual, dar dacă aveți implanturi, procedurile trebuie efectuate la fiecare 6 luni.
Atunci când o coroană dentară este grav afectată de carii sau după un tratament endodontic. Procedurile sunt, de asemenea, utilizate pentru înlocuirea obturațiilor dentare mari, a dinților lipsă și pentru tratarea uzurii dentare.
Dacă toți dinții vor fi extrași, veți avea nevoie de o proteză dentară. Zona de extracție va fi apoi lăsată să se vindece timp de aproximativ 4 până la 8 săptămâni. După extracție, medicul dentist vă va plasa proteza imediată în gură și o va ajusta pentru a se potrivi. Va trebui să purtați proteza imediată timp de aproximativ 24 de ore după operație înainte de a o scoate. Pregătiți-vă să aveți vizite regulate la dentistul dumneavoastră pentru a vă ajusta proteza imediată. Potrivirea lor se poate schimba pe măsură ce gura dumneavoastră se vindecă.
O fațetă este un strat foarte subțire de porțelan sau de alte materiale, cu o grosime între 0.1 mm și 0.3 mm, care este lipit pe partea din față a dintelui existent. O coroană are o grosime de aproximativ 2 mm și acoperă întregul dinte. Aceasta poate fi integral din porțelan, porțelan fuzionat cu un aliaj metalic. Dacă o fațetă sau o coroană este potrivită pentru dvs. va depinde de starea dinților dvs. și de ceea ce încercați să remediați. Condițiile comune pentru restaurare sunt:
 • dinți colorați
 • dinți ciobiți, crăpați sau sparți
 • dinți cariați sau slăbiți
 • dinți strâmbi
Atât coroanele, cât și fațetele sunt asortate la culoarea dinților dumneavoastră, cu excepția coroanelor din metal.
Alegerea soluției potrivite depinde de mai mulți factori, cum ar fi prețul, preferințele și starea de sănătate a maxilarului și a dinților rămași. Protezele dentare și implanturile au fiecare propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să discutați în detaliu opțiunile cu medicul dentist. Merită, de asemenea, să explorați și alte alternative la proteze și implanturi, cum ar fi punțile dentare. Protezele dentare și implanturile servesc în cele din urmă acelorași scopuri:
 • vă ajută să mestecați alimente pe care altfel nu ați putea să le mâncați
 • susțin mușchii faciali
 • îmbunătățesc vorbirea
 • cresc stima de sine și reduc conștiința de sine prin faptul că vă oferă un zâmbet frumos
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.