0755 263 263

Endodonție Timișoara

Ce este endodonția?

Endodonția este o ramură a medicinei dentare care este specializată în tratamentul și gestionarea afecțiunilor care afectează pulpa dentară sau interiorul dintelui. Este utilizată atunci când pulpa dentară, care conține nervii, arteriolele, țesutul limfatic, țesutul fibros și venulele dintelui, sunt lezate, deteriorate sau bolnave. Scopul principal al endodonției este de a salva dintele natural cât mai mult timp posibil, protejând astfel și pacienții de procesul îndelungat și de costurile ridicate ale înlocuirii dinților.

În îndeplinirea sarcinilor lor, endodonții folosesc diverse instrumente, inclusiv tehnologii de imagistică digitală, și efectuează diferite proceduri de tratament, printre care se numără:

  • Terapia endodontică, sau mai cunoscută sub numele de tratament de canal
  • Retratamentul endodontic, care poate fi fie similar tratamentului inițial, fie poate progresa către o procedură mai agresivă, cum ar fi chirurgia
  • Chirurgie orală
  • Tratamentul traumatismelor dentare
  • Tratamentul dinților crăpați sau deteriorați
Endodonție - Timișoara - Dental Concept

Intervenția chirurgicală nu este întotdeauna necesară atunci când se tratează problemele pulpei dentare. Cu toate acestea, unele circumstanțe pot face imposibilă terapia primară de canal, cum ar fi atunci când este vorba de calcificare. Calcificarea se referă la acumularea de depozite de calciu în canalul radicular, ceea ce face ca instrumentele utilizate în terapia nechirurgicală să nu poată accesa capătul rădăcinii. Intervenția chirurgicală poate deschide canalul, îl poate curăța și poate efectua tratamentul necesar. În plus, este de asemenea cel mai bine să luați în considerare intervenția chirurgicală dacă dintele afectat continuă să fie dureros chiar și după o terapie de canal reușită sau un retratament.

Cel mai frecvent tip de intervenție chirurgicală endodontică este rezecția apicală. Această procedură necesită ca endodontul să facă o incizie prin țesutul gingival pentru a avea acces la osul subiacent, astfel încât țesutul infectat, precum și vârful rădăcinii dintelui, să poată fi îndepărtat. Dentistul încheie procedura prin sigilarea capătului canalului radicular cu o mică obturație înainte de adiția osoasă și înainte de a sutura gingia.

În alte tipuri de chirurgie endodontică, endodontul poate, de asemenea, să “repare” o rădăcină dentară lezată, sau să îndepărteze una sau mai multe rădăcini. Un alt tip se numește replantare, în care dintele este mai întâi extras, operat, apoi așezat înapoi în alveolele sale inițiale.

Procedurile de tratament de canal pot fi dureroase, dar anestezicele locale le fac ușor de gestionat. De asemenea, nu necesită o perioadă lungă de recuperare, majoritatea pacienților putându-și relua activitățile normale în ziua procedurii. Deși este normal să apară un oarecare disconfort post-chirurgical, acesta este de obicei ușor și nu împiedică activitățile normale.

Tipuri de tratament endodontic

Vă confruntați cu dureri sau disconfort sever în timp ce mâncați? Dinții dumneavoastră prezintă sensibilitate la temperaturi calde și reci? Aveți gingiile umflate sau o colorare a dinților? Aveți un dinte ciobit sau crăpat? O colectie purulentă albă care seamănă cu un coș care apare în mod recurent pe gingii vă provoacă agitație?
Dacă aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome, este posibil să aveți nevoie de un tratament de canal. Deși nimeni nu dorește un tratament de canal, știind la ce simptome trebuie să fii atent poate ajuta la accelerarea tratamentului și la eliminarea altor probleme.
În mod ideal, ar trebui să vă vizitați dentistul la fiecare șase luni pentru un control de rutină. La acel moment, medicul Dental Concept by Dr. Mihali va putea spune dacă aveți nevoie de un canal radicular sau dacă ați beneficia de o altă opțiune de tratament.

tratament de canal timisoara

Tratamentul de canal

Un tratament de canal este un termen folosit pentru a descrie procesul de îndepărtare a pulpei dentare, un țesut conjuctiv ce conține vase de sânge și fibre nervoase din centrul unui dinte. Dacă această zonă (pulpa dentară) devine iritată sau infectată din cauza cariilor, traumatismelor sau cariilor, este necesară terapia de canal. Dacă nu este tratată, infecția poate provoca un abces, care poate duce la umflarea feței și a gâtului și la pierderea de os în jurul rădăcinilor dinților.
În anii trecuți, tratamentele de canal necesitau mai multe vizite lungi. Datorită progreselor în tehnologie și tehnică, majoritatea pacienților pot avea procedura finalizată într-o singură vizită. Cu toate acestea, dacă mai mulți dinți au nevoie de tratament sau dacă există o infecție severă, pot fi necesare vizite suplimentare.

La ce să vă așteptați în timpul tratamentului de canal

Medicul dentist va examina dintele în cauză și va administra un anestezic local. După ce se obține o anestezie completă, medicul dentist plasează o folie subțire de protecție din cauciuc (o digă dentară) peste zona în cauză pentru a menține zona izolată și uscată.
Dentistul face o deschidere în coroana dintelui și curăță camera pulpară infectată și canalul dintelui înainte de a modela spațiul pentru obturație.
Canalele dentare sunt umplute cu un material biocompatibil care este apoi plasat cu ciment adeziv pentru a se asigura că acestea rămân complet sigilate. Acest lucru previne orice risc suplimentar de infecție. În cele mai multe cazuri, se plasează o obturație temporară pentru a astupa eventualele spații.
În cele din urmă, coroana restauratoare este plasată pe dinte pentru a-l readuce la funcția sa deplină.
Majoritatea tratamentelor de canal durează maxim 90 de minute pentru a fi efectuate, cu un timp de recuperare după aceea. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că durata procedurii și numărul de programări pot varia în funcție de diverși factori.
Deoarece tratamentul utilizează un anestezic local, nu veți fi împiedicat să conduceți acasă, deoarece efectele dispar în câteva minute de la întrerupere.

La ce să vă așteptați după un tratament de canal

În urma tratamentului de canal, dintele dumneavoastră va avea șanse mult mai mari să rămână intact. Medicul dentist poate plasa o coroană pe dintele afectat pentru a acoperi imperfecțiunile sau colorările accidentale.
Dacă resimțiți durere nu vă alarmați. Este obișnuit ca pacienții să experimenteze una sau câteva zile de disconfort ușor după un tratament de canal. Aceasta este o reacție normală care poate fi tratată eficient cu analgezice fără prescripție medicală. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, un medicament mai puternic, dacă este necesar. Pentru a preveni cariile ulterioare, continuați să practicați o bună igienă dentară, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare.
Asigurați-vă că vă faceți o programare de urmărire a evoluției după tratamentul de canal. Procedurile de canal radicular sunt complexe, iar dintele poate avea nevoie de un timp considerabil pentru a se vindeca după aceea. În timpul perioadei de vindecare, dintele dumneavoastră este sensibil și vulnerabil și prezintă un risc mai mare de fractură, așa că programați o consultație de monitorizare pentru a vă asigura că dintele se vindecă în mod corespunzător și că nu există complicații după procedură.

Programează o consultație

Clinica poate fi accesată cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre clinică pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Endodonție - Dental Concept Timișoara by Dr. Mihali

Tratarea traumatismelor orale

Leziunile dentare traumatice apar adesea în cazul accidentelor sau al leziunilor legate de sport. Deși dinții ciobiți sunt cei mai des întâlniți dintre leziunile dentare, dinții dislocați sau avulsia dentară, precum și fracturile de rădăcină sunt considerate leziuni traumatice. Indiferent de tipul de leziune dentară pe care o aveți, ar trebui să consultați imediat un dentist sau un endodont.

Dinți ciobiți sau fracturați

Există diferiți factori care ar determina tratamentul pentru dintele ciobit sau fracturat. Majoritatea dinților ciobiți sau fracturați pot fi înlocuiți prin reatașarea piesei sparte sau prin plasarea unei obturații de culoarea dintelui în zona ciobită. În cazul în care o parte semnificativă a dintelui este ruptă, poate fi necesară o coroană protetică pentru restaurare. Tratamentul de canal sau extracția pot fi, de asemenea, necesare în anumite circumstanțe.

Dinți dislocați

Tratamentul de canal este de obicei necesar pentru dinții permanenți care au fost dislocați. Copiii pot să nu aibă nevoie de tratament, deoarece dinții lor sunt încă în dezvoltare. Cu toate acestea, este important să consultați un dentist sau un endodont pentru ca acesta să poată determina care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră.

Avulsia dentară

Dacă dintele dumneavoastră este complet scos din gură, consultați imediat un endodont sau un dentist. Perioada de timp în care dintele a fost scos din gură va determina șansele de a salva dintele. Dintele va fi plasat înapoi în alveolă și se va pune o contenție de stabilizare pentru câteva săptămâni.

Fracturi de rădăcină

În funcție de tipul de leziune a dintelui, este posibil să suferiți o fractură orizontală a rădăcinii. În acest caz, este posibil ca dintele să trebuiască să fie stabilizat cu o contenție pentru o anumită perioadă de timp.

Albire dinți Timișoara

Tratarea colorării dentare – Timișoara

Albirea dinților pe interior este mult diferită de albirea exteriorului dintelui. În ciuda ușurinței generale și a accesibilității procedurii, mulți nici măcar nu sunt conștienți de posibilitatea de a albi dinții într-un astfel de mod. Studiile arată că procedura are rezultate bune pe termen lung.
Există diferite procese de albire internă, în funcție de faptul că dintele în cauză este colorat din cauza unui tratament de canal anterior sau pentru că are nevoie de un tratament de canal.

Tratarea dinților fisurați

Un dinte crăpat înseamnă că o fisură se extinde de la suprafața de mestecat a dintelui pe verticală spre rădăcină. Dintele nu este încă separat în bucăți, deși fisura se poate extinde treptat. Diagnosticul precoce este important pentru a salva dintele. Dacă fisura s-a extins în pulpă, dintele poate fi tratat cu o procedură de tratament de canal și o coroană pentru a proteja fisura de răspândire. Un dinte fisurat care nu este tratat se va agrava progresiv. Dacă fisura se extinde sub linia gingivală, nu mai poate fi tratată, iar dintele va trebui să fie extras. De aceea, tratamentul precoce este atât de important.
Deși dinții crăpați nu pot fi complet preveniți, puteți lua unele măsuri pentru a vă face dinții mai puțin susceptibili la fisuri:
Nu mestecați obiecte dure, cum ar fi gheață, boabe de popcorn sau pixuri.
Nu strângeți sau nu scrâșniți dinții.
Dacă strângeți sau scrâșniți dinții în timp ce dormiți, discutați cu medicul dentist despre obținerea unei gutiere pentru a vă proteja dinții.
Purtați o apărătoare de gură sau o mască de protecție atunci când practicați sporturi de contact.

Tratare dinți fisurați Timișoara

Planul de tratament endodontic în strategia Dental Concept by Dr. Mihali

Prioritizarea prevenției și a intervenției timpurii

Prima linie de apărare în terapia endodontică trebuie să fie prevenirea cariilor dentare. Asigurarea îngrijirii preventive a cariilor dentare și consilierea pacienților pentru a se proteja împotriva leziunilor dentare sunt importante pentru a preveni boala endodontică. Atunci când boala endodontică este prezentă, intervenția timpurie pentru a păstra vitalitatea pulpară este esențială pentru a asigura rezultate optime pentru pacienți.

Determinarea prezenței bolii endodontice și formularea unui plan de tratament

Evaluarea unui dinte, care are nevoie de tratament endodontic include o evaluare a dificultății cazului, un plan de tratament restaurativ și o evaluare duală (diagnostic pulpar și periradicular) Tratamentul general care urmează să fie administrat se bazează pe această evaluare și diagnostic.
Păstrarea pe termen lung a funcției dinților afectați este unul dintre obiectivele esențiale ale terapiei endodontice:

  • Luăm în considerare restaurarea dinților tratați endodontic cu materiale adezive, chiar dacă aceștia sunt grav afectați.
  • Evaluăm cu atenție dacă stâlpii și/sau coroanele endodontice sunt necesare pentru a îmbunătăți funcția dintelui.
  • Luăm în considerare dezvoltarea/întreținerea structurilor osoase alveolare.

Odată ce o problemă endodontică a fost confirmată, medicul elaborează un plan de acțiune care să elimine cauza, să aibă un prognostic favorabil și un rezultat pe termen lung.

Informarea pacientului despre tratamentul endodontic ales

Unii pacienți pot fi dezinformați sau anxioși cu privire la tratamentul endodontic. Mai jos sunt câteva puncte cheie de care trebuie să ținem cont atunci când discutăm despre tratamentul endodontic:

  • Tratamentul endodontic ajută la salvarea dinților, asigurându-ne să vă păstrați o gură sănătoasă și funcțională.
  • Tratamentul endodontic este o procedură dentară de rutină. – explicăm pacienților exact la ce să se aștepte de la procedură, inclusiv timpul necesar și senzațiile.
  • Tratamentul endodontic este sigur. Procedurile endodontice nu provoacă boli în alte organe.

Abordarea rezultatelor centrate pe pacient

Atunci când terapia pulpară vitală nu este posibilă, tratamentul de canal ar trebui să fie favorizat în detrimentul extracției atunci când este indicat.

Parodontita apicală și formarea de abcese sunt asociate cu alte afecțiuni și pot compromite sănătatea. Intervenția timpurie pentru a reține pulpa vitală și a preveni boala apicală este, prin urmare, strategia noastră aplicată.

Tratamentul se bazează pe o înțelegere și interpretare temeinică a tuturor informațiilor de diagnostic, inclusiv istoricul pacientului, datele clinice și radiografii, precum și importanța strategică a dintelui/dinților avuți în vedere. Alți factori includ complexitatea tratamentului, complexitatea anatomică, starea parodontală, precum și integritatea structurală și capacitatea de restaurare a dintelui. De asemenea, luăm în considerare prognosticul și factorii pacientului, cum ar fi vârsta, atitudinea, motivația, anxietatea, deschiderea limitată a maxilarului, reflexul de căscat și administrarea de antibiotice, analgezice și/sau agenți antiinflamatori (dacă este cazul).

Deși decizia finală aparține pacientului, planul de tratament include toate opțiunile. Acestea sunt prezentate într-un limbaj pe care pacientul îl înțelege și oferă motive valide (pe baza condițiilor) cu privire la opțiunea cea mai bună, cum se va face procedura, cât timp va dura, ce prognostic ar trebui să se aștepte și cât va costa.

Parcursul pacientului Dental Concept by Dr. Mihali

După ce ați făcut programarea inițială vă vom trimite un mesaj de confirmare a datei și orei convenite, precum și pregătirea pentru consultația cu unul dintre specialistii nostri.

Când ajungeți la clinică, veți fi întâmpinat de un membru al echipei noastre de recepție, care vă va asista în sala noastră de așteptare relaxantă, unde veți putea completa confortabil un formular de istoric medical.

După completarea formularului de istoric medical, veți fi însoțit în cabinetul stomatologic, unde medicul Dental Concept vă va întâmpina pentru a începe procesul de examinare dentară.

Înainte de a efectua orice examinare orală și radiografii, veți discuta despre orice preocupări legate de sănătatea dumneavoastră dentară actuală și despre orice dorință pe care o puteți avea cu privire la îmbunătățirea zâmbetului și a sanatatii dentare. Scopul nostru este să ne asigurăm că vă simțiți confortabil în orice moment, iar dacă vă simțiți deosebit de anxios, vă rugăm să ne anunțați și să fiți sigur că echipa noastră are o mare experiență în a ajuta și îndruma pacienții în fiecare etapă a acestei călătorii.

O parte importantă a acestei discuții inițiale este de a afla despre experiențele dentare trecute și recente, fie că sunt negative sau pozitive. Scopul nostru este să vă depășim așteptările, îmbunătățind experiențele pozitive și asigurându-ne că orice experiență negativă pe care ați avut-o nu se va mai repeta.

Sală operație Endodonție Timișoara
Sală operație
Examen dentar complet Timișoara

Un examen dentar complet

Experții noștri în stomatologie vor efectua o examinare completă, inclusiv examinarea capului/ gâtului, a glandelor și ganglionilor, a mușchilor masticatori, a articulației maxilarului precum și efectuarea unor radiografii importante pentru a descoperi orice potențiale probleme dentare care ar putea exista și/sau apărea în viitor la nivelul dinților, gingiilor și restaurărilor existente (plombe, coroane etc.).

Se vor face fotografii detaliate ale dinților relevanți și toate constatările vor fi discutate imediat cu dumneavoastră. În cazul în care este necesar un tratament dentar, vor fi luate în considerare toate opțiunile posibile și, deși ar fi de datoria noastră să vă recomandăm opțiunea de tratament ideală pentru dumneavoastră, alegerile dumneavoastră personale vor fi ascultate și respectate. În continuare, orice tratament efectuat se va face cu consimțământul dumneavoastră deplin și informat.

Se va întocmi pentru dumneavoastră un raport și un plan de tratament cuprinzător, în care se vor detalia în mod clar problemele clinice și estetice, soluțiile și opțiunile de tratament, succesiunea și durata programărilor pentru tratament și costurile estimate. Acest lucru vă asigură că sunteți perfect mulțumit de toate aspectele tratamentului recomandat și că acesta corespunde tuturor nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

Nu există nicio obligație de a continua cu tratamentele dentare în această etapă, puteți să vă acordați timp pentru a citi acasă raportul și planul de tratament înainte de a lua o decizie.

La clinica Dental Concept, puteți, de asemenea, să vă rezervați o nouă vizită după examinarea inițială pentru a pune orice întrebări. Specialiștii noștri vor fi încântați să vă explice recomandările prin e-mail, telefonic sau în timpul unei a doua întâlniri de discuții pentru a ne asigura că sunteți pe deplin conștient de constatări, de beneficiile tratamentului și de rezultatele de succes.

Cât costă consultația dentară inițială?

O consultație pentru un pacient nou cu medicul ce se ocupă de partea de endodonție costă de la 160 lei (în funcție de investigația radiologică) și va dura aproximativ 30 minute.

Endodontul va evalua starea dinților persoanei și va prezice modul în care aceștia vor evolua fără tratament.

Pe scurt, evaluarea va implica:

  • întocmirea unui istoric medical și dentar complet
  • efectuarea unui examen clinic
  • efectuarea de radiografii ale dinților și ale maxilarului

În continuare, medicul va decide asupra unui plan de tratament.

Programează o consultație

Clinica poate fi accesată cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre clinică pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali - Timișoara

Prețurile Dental Concept pentru tratamentul endodontic

Tratament endodontic90 Euro/canal
Retratament endodontic100 Euro/canal
Reconstrucția coronarăde la 90 Euro
Rezecția apicală350 Euro
Albire dentară internă100 Euro
Dispozitiv corono-radicular25 Euro
Ablație dispozitiv corono-radicular25 Euro
MTA – obturație retrogradă25 Euro
Chiuretaj periapical – Chistectomie350 Euro

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o singură locație

De ce să pierdeți timp mergând de la un specialist dentar la altul? Atunci când lucrați cu o echipă ca a noastră, puteți să vă concentrați programările într-o singură vizită. Asta înseamnă că puteți evita să vă luați câte o zi liberă pentru a vizita un chirurg, un ortodont, endodont, sau de alte specialități. În schimb, puteți să vă vedeți toți medicii deodată și să beneficiați inclusiv de serviciile de radiologie și imagistică dentară, plătind doar pentru o singură consultație. Cine vrea să petreacă ore întregi stând în sălile de așteptare, când puteți termina totul deodată?

La Dental Concept by Dr. Mihali, noi oferim cu adevărat toate fazele de planificare, chirurgicale, pre-protetice și protetice ale tratamentului dumneavoastră într-o singură locație. Acest lucru vă asigură că tratamentul dvs. este realizat corect de prima dată, cu un proces simplificat și eficient, care minimizează costurile pentru dvs.

Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Puteți obține valoarea unei a doua opinii într-o singură clinică

Medicii noștri sunt foarte dispuși să vă ofere opinii individualizate. Dacă simțiți că doriți o altă privire sau considerație din partea unui alt medic stomatolog, nu trebuie decât să cereți. Suntem bucuroși să vă oferim „a doua opinie” la noi în clinică. Scopul nostru este de a fi autentici și sinceri cu dumneavoastră în timpul tuturor interacțiunilor. Nu vom sugera niciodată un tratament pe care considerăm că nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Toate tratamentele dumneavoastră pot fi efectuate de aceeași echipă

Unele planuri de tratament dentar sunt mai complicate decât altele și necesită mai multe proceduri. În loc să trebuiască să mergeți la un alt specialist pentru o procedură de grefare sau pentru îndepărtarea unui dinte, puteți obține totul făcut de noi. Am constatat că acest lucru poate reduce uneori numărul de programări de care are nevoie un pacient până la jumătate. Acest lucru este semnificativ.

De ce să alegeți Dental Concept?

La Dental Concept by dr. Mihali se depun toate eforturile pentru a face experiența pacienților cât mai plăcută posibil. De la primul apel telefonic sau de la prima solicitare prin e-mail din partea unui pacient nou, până la ultima programare, rezultatele tratamentelor dentare pe care le oferim sunt sărbătorite atât de pacienți, cât și de echipa noastră. Ne propunem să oferim cea mai bună experiență adaptată pacientului și ne mândrim cu depășirea așteptărilor pacienților noștri.

Suntem mândri de succesul obținut și de reputația noastră credibilă în rândul colegilor noștri de profesie și al pacienților deopotrivă. Putem pune acest lucru doar pe seama dedicației și interesului nostru imens pentru căile pe care le-am ales și, de asemenea, a empatiei și simpatiei noastre autentice pentru pacienții noștri, cu o dorință înnăscută de a-i ajuta și de a le îmbunătăți calitatea vieții. Suntem un adevărat susținător în a oferi toate soluțiile de tratament posibile pacienților noștri și petrecem o cantitate semnificativă de timp discutând argumentele pro și contra pentru a le permite pacienților noștri să aleagă opțiunile care sunt cele mai bune pentru ei.

Nu tratăm doi pacienți la fel și le ascultăm nevoile și preocupările și proiectăm un plan care să abordeze problemele lor specifice. Planurile noastre oferă, de asemenea, pacienților un ghid cu privire la ceea ce se va întâmpla și când, precum și un calendar financiar. Timpul de tratament poate fi încetinit sau accelerat în funcție de constrângerile de timp sau de restricțiile financiare ale pacienților și vom fi întotdeauna deschiși la discuții.

Dental Concept Timișoara - Endodonție
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Clinică stomatologică specializată Timișoara
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Clinică stomatologică specializată

Punem un mare accent pe stomatologia preventivă, care începe chiar la începutul călătoriei fiecărui pacient, cu evaluarea inițială. Ne place să-i educăm pe pacienți cu sfaturi privind dieta și igiena, astfel încât aceștia să poată ajuta la prevenirea potențialelor situații dentare. Considerăm că prevenirea unor noi probleme dentare este responsabilitatea noastră și ne bucurăm foarte mult știind că frumusețea dentară oferită de noi ar putea dura pentru tot restul vieții pacienților.

Nu vom face niciodată compromisuri sau sacrifica calitatea îngrijirii și ne stabilim tarifele pentru a reflecta acest lucru. Acest lucru ne permite să oferim cele mai bune abilități, echipamente, materiale și mediu, ceea ce ne permite să oferim o îngrijire excelentă pentru pacienții Dental Concept by dr. Mihali. Suntem foarte deschiși și transparenți în ceea ce privește tarifele noastre pentru tratamentele dentare și toate posibilitățile sunt discutate și luate în considerare, astfel încât nu există niciodată surprize odată ce pacienții noștri încep călătoria lor cu noi.

Credem că pentru o clinică stomatologică specializată, cu calibrul echipei Dental Concept by dr. Mihali din Timișoara, precum și pentru facilitățile și serviciile pe care le oferim, tarifele noastre sunt foarte competitive și asigură de fiecare dată un succes de lungă durată al tratamentului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Echipa medicală

Echipa noastră a obținut cele mai înalte distincții și calificări pentru specialitățile lor, iar nivelurile lor academice sunt recunoscute la nivel internațional.

Toată echipa are o pasiune extraordinară pentru stomatologie, cu o învățare continuă prin implicarea în predare și conferințe, sau deținând posturi în cele mai respectate instituții academice în calitate de lectori și cercetători. Echipa noastră combină cele mai bune cercetări actuale cu cunoștințe dovedite și ani de expertiză clinică, ceea ce le permite să își combine abilitățile atunci când oferă pacienților noștri cele mai bune soluții dentare. Lucrați cu experți în stomatologie care se bucură de profesiile pe care și le-au ales.

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Conf. Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea atât în domeniul învățământului clinic, ca conferențiar la Departamentul de Ocluzologie dentară, Protetică dentară fixă, Implantologie și reabilitare protetică pe implante, cât și în cadrul clinicii stomatologice private Dental Concept by Dr. Mihali și ARdental ProSmile, cu accent pe implantologie orală și protetică dentară.

Clinica este axată pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți naturali și implanturi dentare. Cazurile clinice care necesită proceduri protetice sunt planificate în detaliu și se axează în special pe proceduri minim invazive prin aplicarea de fațete, coroane parțiale (inlay), restaurări protetice fixe (coroane) și restaurări pluridentare fixe (punți) realizate din materiale ceramice integrale de ultimă generație.

La Dental Concept by dr. Mihali, ne străduim să oferim tuturor pacienților noștri îngrijire dentară de clasă mondială. Medicii Dental Concept sunt pasionați de procedurile ce le realizează și sunt la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ați devenit frustrat de faptul că trebuie să faceți programări peste programări pentru a găsi medicii potriviți, contactați echipa noastră colaborativă și plină de compasiune din Timișoara (Calea Circumvalațiunii, nr. 7).

Am fi încântați să vă ajutăm să obțineți transformarea zâmbetului la care visați.

Întrebări frecvente

Un endodont este un medic stomatolog cu specializare pe îngrijirea problemelor dentare complexe care afectează în principal pulpa dentară (interiorul dinților). Aceștia folosesc tehnici avansate pentru a trata pulpa dentară și țesuturile radiculare. Medicul endodont se concentrează pe ameliorarea durerii de dinți, salvând în același timp dintele natural, ori de câte ori este posibil.
"Pulpa" dentară este ceea ce specialiștii în stomatologie numesc nervii, vasele de sânge și alte țesuturi din interiorul fiecărui dinte. (Când vă uitați în oglindă, partea dinților pe care o vedeți este un strat exterior numit smalț). Caria dentară (din cauza unei îngrijiri deficitare a dinților și a gingiilor) sau un dinte crăpat poate duce la pulpita (o pulpă dentară inflamată sau infectată). Pulpita cauzează adesea o durere de dinți dureroasă (durere de dinți). Uneori poate duce la o problemă gravă de sănătate care necesită asistență medicală urgentă.
Medicul endodont tratează în primul rând pulpa dintelui (țesuturile interioare) sau țesuturile radiculare care au suferit leziuni din unele dintre următoarele cauze:
  • Caria dentară, cum ar fi o carie netratată de la placa bacteriană care deteriorează țesuturile radiculare ale unui dinte.
  • Abcesul dentar, o acumulare de puroi care se formează atunci când bacteriile pătrund în interiorul dintelui sau al gingiilor).
  • Leziuni ale dinților datorate unui traumatism (cum ar fi o cădere dură).
  • Dinte fisurat, atunci când o fisură se extinde până la țesutul pulpar al unui dinte.
În timpul tratamentului de canal, medicul îndepărtează țesutul pulpar bolnav sau lezat (din interiorul dintelui). Îndepărtarea țesutului inflamat sau infectat poate ameliora durerea dentară. De asemenea, poate scăpa de bacteriile care ar putea provoca daune suplimentare. Specialiștii folosesc un microscop operator și instrumente sofisticate pentru a repara țesuturile din interiorul unui dinte. În timpul operației de canal, vă întindeți pe spate într-un scaun confortabil. Primiți anestezie locală pentru a amorți interiorul gurii pentru confortul dumneavoastră. În timpul tratamentului de canal, endodontul dvs: accesează țesutul pulpar afectat, îndepărtează țesutul pulpar deteriorat sau bolnav, curăță și dezinfectează zona din interiorul unui dinte, umple și sigilează dintele.
Modul în care vă simțiți după un tratament endodontic va depinde de problema dvs. specifică și de cât de gravă este aceasta. Majoritatea tratamentelor endodontice sunt proceduri ambulatorii (plecați acasă imediat după procedură). Este posibil să simțiți un disconfort minor după un tratament de canal.
Scopul tratamentului endodontic este de a ameliora durerea cauzată fie de o infecție, fie de o inflamație a pulpei. Folosim anestezice locale și tehnici moderne pentru a asigura confortul pacienților în timpul tratamentului.
Deoarece veți fi amorțit timp de câteva ore după tratament, vă sfătuim să evitați consumul de alimente sau băuturi fierbinți. Puteți mânca în mod normal înainte de tratament.
Deoarece veți primi doar un anestezic local care va amorți zona tratată, puteți conduce imediat după tratament. Este posibil să resimțiți un oarecare disconfort în primele câteva zile după tratament. Dacă acest lucru se întâmplă, medicul Dental Concept vă va recomanda, dacă este necesar, o ameliorare adecvată a durerii. Dacă aveți dureri severe care durează mai mult de câteva zile, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați și vă putem oferi sfaturi suplimentare.
Aceasta depinde de numărul de canale radiculare și de complexitatea acestora. De obicei, dinții au o singură rădăcină. Deseori au mai multe. Prin urmare, durata tratamentului poate varia de la 30 de minute la o oră și jumătate. Uneori, tratamentul de canal poate fi finalizat dintr-o singură dată. Alteori trebuie să reveniți o dată sau, în cazuri excepționale, de mai multe ori. Tratamentul de urmărire are loc apoi la aproximativ una sau două săptămâni după primul tratament. După aproximativ șase luni veți reveni pentru o scurtă consultație. Se face apoi o fotografie a dintelui / molarului tratat pentru a vedea dacă inflamația a dispărut. Este posibil să nu mai aveți niciun disconfort, dar încă mai este ceva vizibil pe radiografie. Prin urmare, această consultație și această fotografie sunt foarte importante. Din fericire, se întâmplă aproape întotdeauna ca totul să fie în ordine.
Dacă aveți dureri de dinți, v-ați rănit dintele, acesta este sensibil la cald sau la rece și/sau există umflături în jurul dinților, gingiilor sau feței, faceți o programare la un endodont sau faceți o vizită la medicul dentist, mai întâi. Endodontul diagnostichează durerile dentare și efectuează proceduri legate de interiorul dinților dumneavoastră.
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.