0755 263 263

Tratament parodontal Timișoara

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală, cunoscută și sub numele de boala gingivală, este cea mai frecventă afecțiune dentară la adulți. Un procent foarte mare din populație suferă de boli gingivale și este cauza numărul unu a pierderii dinților la adulți. Multe cazuri de proteze dentare încep ca urmare a ravagiilor acestei afecțiuni. Deși nu se poate vindeca, este controlabilă, dar necesită o strategie concentrată.
Boala gingivală poate avansa în mod invizibil, cu puține semne sau simptome în stadiile incipiente. Mulți pacienți diagnosticați cu această afecțiune se trezesc surprinși de daunele silențioase care progresează la nivelul gingiilor și a structurii osoase.
Parodontologul este specialistul care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor care pot apărea la nivelul tesuturilor moi, cum sunt gingivita și boala parodontală.
Examinările dentare regulate, curățările profesionale și bunele practici de igienă orală la domiciliu sunt esențiale pentru a detecta și gestiona strategic boala parodontală.

Parodontolog Timișoara - Dental Concept by Dr. Mihali

Există două faze ale bolii gingivale pe care toată lumea trebuie să le cunoască

Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată, în timp, aceasta se va întări pentru a crea o substanță numită tartru. Singura modalitate de a vă scăpa dinții de tartru este vizita la medicul stomatolog, care are instrumente și echipamente speciale pentru a curăța sub linia gingivală, unde placa și tartrul sunt adesea ratate. Atunci când placa dentară este lăsată necurățată, aceasta se poate deplasa sub linia gingivală. Când se întâmplă acest lucru, devine mai greu de curățat, iar gingiile se vor inflama din cauza bacteriilor, ceea ce le face să fie sensibile, să devină roșii la culoare și să sângereze. Atunci când placa sau tartrul se află sub gingii prea mult timp, va face ca gingiile să se desprindă de dinți, provocând crearea unui spațiu gol în care se pot dezvolta bacteriile. Acesta este momentul în care crește riscul de pierdere a dinților din cauza pierderii osoase.

Gingivita

Gingivita este prima fază a bolii gingivale care este cauzată de o igienă dentară deficitară. Dacă observați că gingiile din jurul dinților dumneavoastră sunt umflate, roșii, sensibile, uneori chiar retragându-se sau sângerând ușor, este posibil să fiți expus riscului de gingivită. Gingivita este adesea lăsată neobservată de către pacienți, dar este ușor de recunoscut de către profesioniștii din domeniul stomatologic. Un indiciu că s-ar putea să aveți gingivită este faptul că gingiile dumneavoastră sângerează ușor la periaj și la folosirea aței dentare. Dacă gingiile vă sângerează singure, ar trebui să vă programați imediat la medicul dentist pentru a vă asigura o sănătate orală optimă.

Există totuși vești bune. Dacă medicul dentist vă indică faptul că aveți gingivită, nu vă faceți griji. Gingivita este 100% reversibilă. Medicul dentist va petrece probabil puțin timp suplimentar pentru a vă curăța dinții și vă poate recomanda modificarea regimului de îngrijire la domiciliu pentru a se asigura că gingivita nu revine. Curățarea inițială în prezența gingivitei poate fi incomodă, dar este important să înțelegeți că este necesară pentru a vă readuce gingiile la sănătate. Dacă pacientul este capabil să mențină o bună îngrijire la domiciliu și poate minimiza revenirea gingivitei, următoarea curățare este net mai confortabilă.

Boala parodontală

Parodontoza denumită popular, este cel de-al doilea tip de boală a gingiilor. Spre deosebire de gingivită, parodontoza este permanentă și ireversibilă. La fel ca gingivita, boala parodontală se va prezenta cu gingii roșii, sensibile și sângerânde. Această fază a bolii gingivale este asociată cu pierderea osoasă și reprezintă un factor de risc pentru pierderea dinților. De asemenea, boala parodontală expune pacientul la riscul de boli pulmonare și cardiace. Parodontoza poate duce, de asemenea, la abcese gingivale dureroase care necesită atenție imediată.
În toate cazurile, ambele faze ale bolii gingivale pot fi prevenite prin practicarea unei bune igiene orale. Vizitele la medicul dentist, recomandate la fiecare 6 luni, sunt esențiale pentru a preveni sau gestiona bolile gingivale, cariile, infecțiile etc. Bacteriile care trăiesc în gura noastră produc o placă bacteriană. Placa bacteriană se lipește de toate zonele dinților, mai ales în bazele și colțurile dinților, acolo unde periuța de dinți nu poate ajunge. Aici este important să folosiți ața dentară, pentru a îndepărta placa dintre dinți și sub linia gingivală.
Dacă aveți gingivită, nu intrați în panică. Această afecțiune a gingiilor poate fi inversată și tratată cu o curățare bună și o igienă orală îmbunătățită după aceea. Dacă medicul stomatolog vă spune că aveți parodontoză, aceasta este o formă mai avansată de boală gingivală asociată cu pierderea permanentă a osului. Bacteriile și placa bacteriană ajung apoi sub linia gingivală în acele buzunare mai adânci, cauzând un risc suplimentar de pierdere osoasă și agravarea bolii. Din acest motiv, este important să vă vizitați medicul dentist și să încercați să vă gestionați boala într-un stadiu incipient de parodontoză.

Care sunt semnele bolii gingivale

  • Vă sângerează gingiile atunci când vă spălați pe dinți, folosiți ața dentară sau o scobitoare?
  • Gingiile sunt roșii, umflate și dureroase?
  • Aveți puroi care iese dintre gingii și dinți dacă apăsați pe gingii?
  • Gingiile dumneavoastră se îndepărtează de dinți?
  • S-a schimbat modul în care dinții dumneavoastră se unesc atunci când mușcați sau mestecați alimente?
  • Dinții dumneavoastră par mai lungi din cauza retragerii gingiilor?
  • Dinții dumneavoastră sunt slăbiți?
  • Aveți respirație urât mirositoare?
  • Dacă purtați o proteză parțială, se mai potrivește la fel?

Dacă oricare dintre aceste afirmații sunt adevărate, atunci este posibil să aveți o problemă cu gingiile. S-ar putea să aveți nevoie de mai mult decât de o curățare de rutină a dinților pentru a vă face gingiile să fie din nou sănătoase. O evaluare amănunțită a gingiilor și a sănătății dumneavoastră dentare în general include o examinare completă, un set complet de radiografii și sondare parodontală. Dacă există o pierdere osoasă și tasare profundă, este posibil să aveți nevoie de îngrijire parodontală nechirurgicală sau chirurgicală.

Cauze și factori de risc

În majoritatea cazurilor, dezvoltarea parodontozei începe cu placa bacteriană – o peliculă compusă în principal din bacterii. Dacă este lăsată netratată, iată cum placa bacteriană poate avansa în cele din urmă spre parodontită:
Placa se formează pe dinți atunci când amidonul și zaharurile din alimente interacționează cu bacteriile care se găsesc în mod normal în gură. Periajul pe dinți de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi elimină placa bacteriană, dar placa se reface rapid.
Placa se poate întări sub linia gingivală și se poate transforma în tartru, dacă rămâne pe dinți. Tartrul este mai greu de îndepărtat și este plin de bacterii. Cu cât placa și tartrul rămân mai mult timp pe dinți, cu atât mai multe daune pot face. Nu puteți scăpa de tartru prin periaj și folosirea aței dentare – aveți nevoie de o curățare dentară profesională pentru a-l îndepărta.

Factorii care vă pot crește riscul de parodontoză includ:

  • Gingivita
  • Obiceiuri greșite de sănătate orală
  • Fumatul, vapatul sau mestecatul tutunului
  • Modificări hormonale, cum ar fi cele legate de sarcină sau menopauză
  • Obezitatea
  • Nutriție necorespunzătoare, inclusiv deficiență de vitamina C
  • Moștenirea genetică
  • Anumite medicamente care provoacă uscăciunea gurii sau modificări ale gingiilor
  • Afecțiuni care determină scăderea imunității, cum ar fi leucemia, HIV/SIDA și tratamentul cancerului
  • Anumite boli, cum ar fi diabetul, artrita reumatoidă și boala Crohn
Complicații

Boala parodontală poate provoca pierderea dinților. Bacteriile responsabile de parodontoză pot pătrunde în fluxul sanguin prin țesutul gingival, putând afecta și alte părți ale corpului dumneavoastră. De exemplu, boala parodontală este legată de boli respiratorii, artrită reumatoidă, boli coronariene și probleme de control al zahărului din sânge în cazul diabetului.

Programează o consultație

Clinica poate fi accesată cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre clinică pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali
Tratament boala parodontala Timișoara - Dental Concept by Dr. Mihali

Tratamente și proceduri pentru boala parodontală

Bolile gingivale (parodontale) sunt tratate într-o varietate de moduri, în funcție de stadiul bolii, de modul în care ați răspuns la tratamentele anterioare și de starea dumneavoastră generală de sănătate.
Atunci când un pacient se prezintă pentru o problemă gingivală, dentistul face inițial un screening parodontal. Acesta are rolul de a evalua starea pacientului cu privire la sănătatea sa parodontală. În timpul acestui examen stomatologic, medicul dentist verifică spatiile gingivale dacă există sângerări și depozite de placă dentară. Ei vor verifica aspectul gingiilor pentru simptome cum ar fi schimbarea culorii și texturii acestora. Istoricul medical și dentar al pacientului este, de asemenea, important în timpul evaluării.
După o evaluare parodontală amănunțită, recomandările pentru tratament variază de la terapii nechirurgicale la proceduri chirurgicale. Abordările nechirurgicale controlează dezvoltarea bacteriilor. Procedurile chirurgicale refac țesuturile care înconjoară și susțin dinții.

Tratamente non-chirurgicale

Detartrajul și planarea radiculară

Detartrajul îndepărtează tartrul și bacteriile de pe suprafața dinților și de sub gingii. În cadrul detartrajului și planării radiculare, dentistul va efectua o curățare în profunzime a suprafețelor rădăcinilor dinților. Mai întâi va detartra sub linia gingivală pentru a elimina placa bacteriană și alte toxine bacteriene din pungile parodontale.
Planarea radiculară permite dentistului să netezească rădăcina dintelui pentru a preveni aderarea viitoarei plăci sau a toxinelor.
Mulți pacienți nu au nevoie de tratament suplimentar după detartraj și planare radiculară. Cu toate acestea, majoritatea pacienților vor avea nevoie de terapie de întreținere continuă pentru a menține sănătatea parodontală.

Tratamentul cu laser

Laserele pot fi utilizate pentru a trata boala parodontală. Studiile controlate actuale au arătat că s-au constatat rezultate similare cu tratamentul cu laser în comparație cu alte opțiuni specifice de tratament nechirurgical, inclusiv detartrajul și planarea radiculară singure.
Fiecare laser are diferite lungimi de undă și niveluri de putere care pot fi utilizate în siguranță în timpul diferitelor proceduri parodontale.

Tratamentul antibiotic

Antibioticele topice sau orale pot ajuta la controlul infecției bacteriene. Antibioticele topice pot include clătirile de gură cu antibiotice sau introducerea de geluri care conțin antibiotice în spațiul dintre dinți și gingii după o curățare profundă. Antibioticele orale pot fi necesare pentru a elimina complet bacteriile care cauzează infecția.

Tratamente chirurgicale

Reducerea pungilor parodontale

Țesutul osos și gingival ar trebui să se potrivească perfect în jurul dinților, dar atunci când apare boala parodontală, acest țesut de susținere și osul sunt distruse, formând „pungi” în jurul dinților.

În timp, acestea devin mai adânci, oferind un spațiu mai mare bacteriilor să se acumuleze și să avanseze sub țesutul gingival. Pungile parodontale pot duce la pierderea osului și a țesuturilor moi. În cele din urmă, dacă se pierde prea mult os, dinții vor trebui să fie extrași.
În timpul unei proceduri de reducere a pungilor parodontale, dentistul pliază înapoi țesutul gingival și îndepărtează bacteriile care cauzează boli înainte de a fixa țesutul la locul său. În unele cazuri, suprafețele neregulate ale osului deteriorat sunt netezite pentru a limita zonele în care se pot ascunde bacteriile care cauzează boli. Acest lucru permite țesutului gingival să se reatașeze mai bine la osul sănătos.

Chirurgie de grefă de gingie

Rădăcinile expuse ale dinților sunt rezultatul recesiunii gingivale. Operația de grefă gingivală va acoperi rădăcina expusă și va ajuta la prevenirea unei recesiuni suplimentare și a pierderii de os.
Acest lucru se face, de obicei, prin îndepărtarea unei mici cantități de țesut din cerul gurii (palat) și atașarea acestuia la locul afectat. Acest lucru poate contribui la reducerea recesiunii gingivale ulterioare, la acoperirea rădăcinilor expuse și la conferirea unui aspect mai plăcut dinților dumneavoastră.

Proceduri regenerative ghidate

Medicul stomatolog vă poate recomanda o procedură regenerativă atunci când osul care vă susține dinții a fost distrus din cauza bolii parodontale.
În timpul acestei proceduri, medicul dumneavoastră pliază înapoi țesutul gingival și îndepărtează bacteriile care cauzează boala. Membrane (filtre), grefe de os sau proteine care stimulează țesuturile pot fi folosite pentru a încuraja capacitatea naturală a organismului dumneavoastră de a regenera osul și țesutul.

Alungirea coroanei dentare

Unele persoane pot avea un zâmbet „gingival”, deoarece dinții par scurți. De fapt, este posibil ca dinții să aibă de fapt lungimea potrivită, dar să fie acoperiți de prea mult țesut gingival. Pentru a corecta acest lucru, stomatologul dumneavoastră efectuează o procedură de alungire a coroanei dentare.
În timpul procedurii de alungire a coroanei dentare, țesutul gingival și osos în exces este remodelat pentru a expune mai mult dintele natural. Acest lucru se poate face la un singur dinte, pentru a uniformiza linia gingivală, sau la mai mulți dinți pentru a expune un zâmbet natural, larg.

Tratamentul parodontal de care poți beneficia la Dental Concept by dr. Mihali

Menținerea unei bune sănătăți orale este cheia pentru a vă păstra dinții pentru o viață întreagă. Acest lucru include vizite regulate la clinica Dental Concept by dr. Mihali pentru curățări profesionale, radiografii și controale. Curățările pot fi la fel de rare ca la fiecare șase luni, sau la fel de des ca la fiecare trei sau patru luni, în funcție de sănătatea gingiilor dvs. și de cât de repede dezvoltați tartrul și petele pe dinți.
La Dental Concept by dr. Mihali, echipa noastră experimentată de profesioniști în stomatologie utilizează un sistem organizat pentru detectarea și diagnosticarea timpurie a bolii gingivale / parodontale. Oferim tratament nechirurgical și întreținere a inflamației, precum și opțiuni chirurgicale pentru a face față bolilor gingivale mai avansate.
Oferim, de asemenea, un plan de tratament individualizat creat de medicul dentist și de igienistul dumneavoastră pentru a ajuta la reducerea semnelor de infecție din cavitatea bucală. De asemenea, vom colabora cu dvs. pentru a concepe o recomandare personalizată pentru îngrijirea și întreținerea zilnică la domiciliu.

Planul de tratament parodontal în strategia Dental Concept by Dr. Mihali

Când tratați boala parodontală, vor exista, după caz, două sau trei faze de tratament prin care vă va trece medicul dentist. Acestea includ:

1. Faza etiologică

Tratamentul în această fază se va concentra pe controlul infecției și pe restabilirea microbiozei sănătoase care ar trebui să existe. Dentistul dumneavoastră va analiza, de asemenea, ceea ce crede că este cauza bolii parodontale, astfel încât să poată aborda rădăcina problemei.
În această fază, veți fi educat cu privire la ceea ce trebuie să faceți pentru îngrijirea la domiciliu, care va include îngrijirea sănătății dumneavoastră generale. De asemenea, vi se va cere să nu mai fumați și să mențineți o igienă orală excelentă.
Procedurile numite „detartraj” și „planare radiculară” vor avea loc, de asemenea, în timpul acestei etape, în care medicul dentist vă va curăța dinții în profunzime și va îndepărta placa și tartrul. De asemenea, pot fi prescrise medicamente.

2. Faza chirurgicală

Dacă tratamentele mai conservatoare nu au fost eficiente, tratamentele vor trece la faza chirurgicală. Acest lucru se va întâmpla probabil dacă buzunarele de infecție sau placa și tartrul sunt prea adânci pentru a fi curățate. Această fază va fi evaluată undeva între patru și opt săptămâni după tratamentul inițial.
Intervenția chirurgicală ar putea include nivelarea defectelor osoase superficiale sau utilizarea tehnicilor chirurgicale regenerative pentru defectele osoase profunde. Scopul acestor intervenții chirurgicale este de a îndepărta buzunarele de spațiu dintre dinți și osul care poate fi descompus sau distrus de boala parodontală. Acest lucru, la rândul său, va elimina spațiul pentru bacteriile, placa bacteriană și tartrul de a se agrava.
Intervenția chirurgicală se poate face sub anestezie locală și mulți pacienti nu simt durere după operație.

3. Faza de întreținere

Faza de întreținere se concentrează în întregime pe prevenirea recidivei bolii parodontale. Fără o întreținere atentă, există o rată mare de recurență.
Dentistul dumneavoastră va detalia cu atenție practicile de igienă orală pe care trebuie să le urmați, inclusiv periajul corect al dinților și folosirea zilnică a aței dentare. Curățați-vă dinții cu atenție, asigurându-vă că nu omiteți niciunul dintre locurile greu accesibile, și folosiți apă de gură pentru a ajuta la eliminarea bacteriilor rămase. Vă veți vedea dentistul pentru un control la trei – patru luni, în loc să așteptați șase luni, pentru a vă asigura că totul este în stare bună de funcționare.
Unele persoane pot intra, de asemenea, într-o fază de restaurare dacă a fost nevoie de o intervenție chirurgicală extinsă. Pot fi inserate implanturi sau restaurari protetice dacă au fost extrași dinți sau dacă a trebuit să fie îndepărtată o cantitate mare de țesut moale sau os. Tratamentul ortodontic poate ajuta, de asemenea, la alinierea corectă a dinților, făcându-i mai ușor de îngrijit.

Ce vă recomandă Dental Concept dacă vă confruntați cu boala gingivală

Dobândirea acestei boli poate fi evitată prin cunoașterea câtorva obiceiuri zilnice care o pot preveni. Încercați aceste măsuri pentru a reduce sau preveni parodontoza:

  • Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi sau, mai bine, după fiecare masă sau gustare
  • Folosiți o periuță de dinți medie și înlocuiți-o cel puțin o dată la trei luni
  • Luați în considerare utilizarea unei periuțe de dinți electrice, care poate fi mai eficientă în îndepărtarea plăcii și a tartrului
  • Folosiți zilnic ața dentară
  • Folosiți o apă de gură pentru a ajuta la reducerea plăcii între dinți, dacă v-a recomandat medicul dentist
  • Suplimentați periajul și folosirea aței dentare cu un dispozitiv de curățare interdentară, cum ar fi o periuță interdentară pentru a curăța între dinți
  • Efectuați regulat curățări dentare profesionale, după un program recomandat de medicul dentist
  • Nu fumați.

Parcursul pacientului Dental Concept by Dr. Mihali

După ce ați făcut programarea inițială vă vom trimite un mesaj de confirmare a datei și orei convenite, precum și pregătirea pentru consultația cu unul dintre specialistii nostri.

Când ajungeți la clinică, veți fi întâmpinat de un membru al echipei noastre de recepție, care vă va asista în sala noastră de așteptare relaxantă, unde veți putea completa confortabil un formular de istoric medical.

După completarea formularului de istoric medical, veți fi însoțit în cabinetul stomatologic, unde medicul Dental Concept vă va întâmpina pentru a începe procesul de examinare dentară.

Înainte de a efectua orice examinare orală și radiografii, veți discuta despre orice preocupări legate de sănătatea dumneavoastră dentară actuală și despre orice dorință pe care o puteți avea cu privire la îmbunătățirea zâmbetului și a sanatatii dentare. Scopul nostru este să ne asigurăm că vă simțiți confortabil în orice moment, iar dacă vă simțiți deosebit de anxios, vă rugăm să ne anunțați și să fiți sigur că echipa noastră are o mare experiență în a ajuta și îndruma pacienții în fiecare etapă a acestei călătorii.

O parte importantă a acestei discuții inițiale este de a afla despre experiențele dentare trecute și recente, fie că sunt negative sau pozitive. Scopul nostru este să vă depășim așteptările, îmbunătățind experiențele pozitive și asigurându-ne că orice experiență negativă pe care ați avut-o nu se va mai repeta.

Clinică stomatologică specializată Timisoara
Sală de Operație Dental Concept.
Consult dentar Timișoara

Un examen dentar complet

Experții noștri în stomatologie vor efectua o examinare completă, inclusiv examinarea capului/ gâtului, a glandelor și ganglionilor, a mușchilor masticatori, a articulației maxilarului precum și efectuarea unor radiografii importante pentru a descoperi orice potențiale probleme dentare care ar putea exista și/sau apărea în viitor la nivelul dinților, gingiilor și restaurărilor existente (plombe, coroane etc.).

Se vor face fotografii detaliate ale dinților relevanți și toate constatările vor fi discutate imediat cu dumneavoastră. În cazul în care este necesar un tratament dentar, vor fi luate în considerare toate opțiunile posibile și, deși ar fi de datoria noastră să vă recomandăm opțiunea de tratament ideală pentru dumneavoastră, alegerile dumneavoastră personale vor fi ascultate și respectate. În continuare, orice tratament efectuat se va face cu consimțământul dumneavoastră deplin și informat.

Se va întocmi pentru dumneavoastră un raport și un plan de tratament cuprinzător, în care se vor detalia în mod clar problemele clinice și estetice, soluțiile și opțiunile de tratament, succesiunea și durata programărilor pentru tratament și costurile estimate. Acest lucru vă asigură că sunteți perfect mulțumit de toate aspectele tratamentului recomandat și că acesta corespunde tuturor nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

Nu există nicio obligație de a continua cu tratamentele dentare în această etapă, puteți să vă acordați timp pentru a citi acasă raportul și planul de tratament înainte de a lua o decizie.

La clinica Dental Concept, puteți, de asemenea, să vă rezervați o nouă vizită după examinarea inițială pentru a pune orice întrebări. Specialiștii noștri vor fi încântați să vă explice recomandările prin e-mail, telefonic sau în timpul unei a doua întâlniri de discuții pentru a ne asigura că sunteți pe deplin conștient de constatări, de beneficiile tratamentului și de rezultatele de succes.

Cât costă consultația dentară inițială?

O consultație pentru un pacient nou cu specialistul în tratamentul parodontal costă între 160 lei – 550 lei (în funcție de investigația radiologică) și va dura aproximativ 1 oră. Aceasta include toate radiografiile intraorale, consultația, apelul dinților, diagnosticul, planul de tratament și raportul complet.
Pe scurt, evaluarea va implica:

  • întocmirea unui istoric medical și dentar complet
  • efectuarea unui examen clinic
  • efectuarea de radiografii ale dinților și ale maxilarului
  • evaluarea zâmbetului
  • discutați obiectivele dumneavoastră pentru zâmbetul dumneavoastră
  • aflați despre diferitele opțiuni de tratament
  • obțineți răspuns la toate întrebările dvs.

În continuare, medicul va decide asupra unui plan de tratament.

Programează o consultație

Clinica poate fi accesată cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre clinică pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Prețurile Dental Concept pentru tratamente parodontale

Chiuretaj parodontal in cap inchis: Root Planning/ Root Scalling (pe arcada)de la 500 Euro
Regenerare tisulară ghidată GTR- intervenție chirurgicală în câmp deschis (cu lambou)de la 1000 Euro/arcadă
Alungirea coronară / Zâmbet gingival (pe arcadă)600 Euro
Tratamentul recesiei gingivale500 Euro/recesie
Augmentare țesut conjunctiv – Operație de grefă gingivală600 Euro

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o singură locație

De ce să pierdeți timp mergând de la un specialist dentar la altul? Atunci când lucrați cu o echipă ca a noastră, puteți să vă concentrați programările într-o singură vizită. Asta înseamnă că puteți evita să vă luați câte o zi liberă pentru a vizita un chirurg, un ortodont, endodont, sau de alte specialități. În schimb, puteți să vă vedeți toți medicii deodată și să beneficiați inclusiv de serviciile de radiologie și imagistică dentară, plătind doar pentru o singură consultație. Cine vrea să petreacă ore întregi stând în sălile de așteptare, când puteți termina totul deodată?

La Dental Concept by Dr. Mihali, noi oferim cu adevărat toate fazele de planificare, chirurgicale, pre-protetice și protetice ale tratamentului dumneavoastră într-o singură locație. Acest lucru vă asigură că tratamentul dvs. este realizat corect de prima dată, cu un proces simplificat și eficient, care minimizează costurile pentru dvs.

Preturi Dental Concept Timisoara
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Puteți obține valoarea unei a doua opinii într-o singură clinică

Medicii noștri sunt foarte dispuși să vă ofere opinii individualizate. Dacă simțiți că doriți o altă privire sau considerație din partea unui alt medic stomatolog, nu trebuie decât să cereți. Suntem bucuroși să vă oferim „a doua opinie” la noi în clinică. Scopul nostru este de a fi autentici și sinceri cu dumneavoastră în timpul tuturor interacțiunilor. Nu vom sugera niciodată un tratament pe care considerăm că nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Toate tratamentele dumneavoastră pot fi efectuate de aceeași echipă

Unele planuri de tratament dentar sunt mai complicate decât altele și necesită mai multe proceduri. În loc să trebuiască să mergeți la un alt specialist pentru o procedură de grefare sau pentru îndepărtarea unui dinte, puteți obține totul făcut de noi. Am constatat că acest lucru poate reduce uneori numărul de programări de care are nevoie un pacient până la jumătate. Acest lucru este semnificativ.

De ce să alegeți Dental Concept?

La Dental Concept by dr. Mihali se depun toate eforturile pentru a face experiența pacienților cât mai plăcută posibil. De la primul apel telefonic sau de la prima solicitare prin e-mail din partea unui pacient nou, până la ultima programare, rezultatele tratamentelor dentare pe care le oferim sunt sărbătorite atât de pacienți, cât și de echipa noastră. Ne propunem să oferim cea mai bună experiență adaptată pacientului și ne mândrim cu depășirea așteptărilor pacienților noștri.

Suntem mândri de succesul obținut și de reputația noastră credibilă în rândul colegilor noștri de profesie și al pacienților deopotrivă. Putem pune acest lucru doar pe seama dedicației și interesului nostru imens pentru căile pe care le-am ales și, de asemenea, a empatiei și simpatiei noastre autentice pentru pacienții noștri, cu o dorință înnăscută de a-i ajuta și de a le îmbunătăți calitatea vieții. Suntem un adevărat susținător în a oferi toate soluțiile de tratament posibile pacienților noștri și petrecem o cantitate semnificativă de timp discutând argumentele pro și contra pentru a le permite pacienților noștri să aleagă opțiunile care sunt cele mai bune pentru ei.

Nu tratăm doi pacienți la fel și le ascultăm nevoile și preocupările și proiectăm un plan care să abordeze problemele lor specifice. Planurile noastre oferă, de asemenea, pacienților un ghid cu privire la ceea ce se va întâmpla și când, precum și un calendar financiar. Timpul de tratament poate fi încetinit sau accelerat în funcție de constrângerile de timp sau de restricțiile financiare ale pacienților și vom fi întotdeauna deschiși la discuții.

Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Tratament gingivita - Timisoara - Dental Concept
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Clinică stomatologică specializată

Punem un mare accent pe stomatologia preventivă, care începe chiar la începutul călătoriei fiecărui pacient, cu evaluarea inițială. Ne place să-i educăm pe pacienți cu sfaturi privind dieta și igiena, astfel încât aceștia să poată ajuta la prevenirea potențialelor situații dentare. Considerăm că prevenirea unor noi probleme dentare este responsabilitatea noastră și ne bucurăm foarte mult știind că frumusețea dentară oferită de noi ar putea dura pentru tot restul vieții pacienților.

Nu vom face niciodată compromisuri sau sacrifica calitatea îngrijirii și ne stabilim tarifele pentru a reflecta acest lucru. Acest lucru ne permite să oferim cele mai bune abilități, echipamente, materiale și mediu, ceea ce ne permite să oferim o îngrijire excelentă pentru pacienții Dental Concept by dr. Mihali. Suntem foarte deschiși și transparenți în ceea ce privește tarifele noastre pentru tratamentele dentare și toate posibilitățile sunt discutate și luate în considerare, astfel încât nu există niciodată surprize odată ce pacienții noștri încep călătoria lor cu noi.

Credem că pentru o clinică stomatologică specializată, cu calibrul echipei Dental Concept by dr. Mihali din Timișoara, precum și pentru facilitățile și serviciile pe care le oferim, tarifele noastre sunt foarte competitive și asigură de fiecare dată un succes de lungă durată al tratamentului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Echipa medicală

Echipa noastră a obținut cele mai înalte distincții și calificări pentru specialitățile lor, iar nivelurile lor academice sunt recunoscute la nivel internațional.

Toată echipa are o pasiune extraordinară pentru stomatologie, cu o învățare continuă prin implicarea în predare și conferințe, sau deținând posturi în cele mai respectate instituții academice în calitate de lectori și cercetători. Echipa noastră combină cele mai bune cercetări actuale cu cunoștințe dovedite și ani de expertiză clinică, ceea ce le permite să își combine abilitățile atunci când oferă pacienților noștri cele mai bune soluții dentare. Lucrați cu experți în stomatologie care se bucură de profesiile pe care și le-au ales.

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Conf. Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea atât în domeniul învățământului clinic, ca conferențiar la Departamentul de Ocluzologie dentară, Protetică dentară fixă, Implantologie și reabilitare protetică pe implante, cât și în cadrul clinicii stomatologice private Dental Concept by Dr. Mihali și ARdental ProSmile, cu accent pe implantologie orală și protetică dentară.

Clinica este axată pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți naturali și implanturi dentare. Cazurile clinice care necesită proceduri protetice sunt planificate în detaliu și se axează în special pe proceduri minim invazive prin aplicarea de fațete, coroane parțiale (inlay), restaurări protetice fixe (coroane) și restaurări pluridentare fixe (punți) realizate din materiale ceramice integrale de ultimă generație.

La Dental Concept by dr. Mihali, ne străduim să oferim tuturor pacienților noștri îngrijire dentară de clasă mondială. Medicii Dental Concept sunt pasionați de procedurile ce le realizează și sunt la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ați devenit frustrat de faptul că trebuie să faceți programări peste programări pentru a găsi medicii potriviți, contactați echipa noastră colaborativă și plină de compasiune din Timișoara (Calea Circumvalațiunii, nr. 7).

Am fi încântați să vă ajutăm să obțineți transformarea zâmbetului la care visați.

Întrebări frecvente

Cel mai bun mod de a preveni boala parodontală este să aveți grijă de dinții și gingiile dumneavoastră acasă. Acest lucru include periajul dinților de minim doua ori / zi, folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi și vizitarea dentistului sau a parodontologului pentru examinări regulate de două ori pe an. Petrecerea câtorva minute pe zi pentru măsuri preventive vă poate economisi timpul și banii necesari pentru tratarea bolii parodontale!
Cercetările recente au arătat că genetica poate fi implicată în riscul unei persoane de a suferi de boli gingivale, dar există o varietate de alți factori care joacă, de asemenea, un rol.
Cercetările au arătat că boala parodontală este cauzată de reacția inflamatorie la bacteriile de sub gingii, așa că, din punct de vedere tehnic, boala parodontală nu este contagioasă. Cu toate acestea, bacteriile care provoacă reacția inflamatorie pot fi răspândite prin salivă. Dacă observați că soțul/soția dumneavoastră sau un membru al familiei prezintă semnele de avertizare ale unei posibile probleme parodontale (sângerare, gingii roșii și umflate sau respirație urât mirositoare), ați putea dori să le sugerați să meargă la stomatolog pentru o consultație. Acesta poate ajuta la protejarea sănătății orale a tuturor celor din familie.
Examinările regulate sunt foarte importante pentru a urmări starea actuală a bolii dumneavoastră și orice progresie a bolii în timp. Dentistul va lucra cu dvs. pentru a crea un program de întreținere în funcție de cât de avansată este boala dvs. parodontală la acel moment și vă va adapta în mod constant îngrijirea, astfel încât boala dumneavoastră parodontală să nu progreseze în continuare.
Este posibil ca boala parodontală să nu fie evidentă în primele etape, motiv pentru care este atât de important să vă programați regulat întreținerea dentară sau parodontală, deoarece astfel vă veți asigura că boala este depistată și tratată la timp. Dacă observați oricare dintre următoarele simptome, acest lucru poate fi un indiciu că aveți o boală parodontală.
  • Gingii sensibile sau umflate
  • Pungi adânci care s-au format între dinți și gingii
  • Gingii care sângerează ușor atunci când vă periați sau folosiți ața dentară
  • Recesiune gingivală
  • Durere în timp ce mâncați (de obicei din cauza unei infecții care s-a dezvoltat în jurul rădăcinii dintelui)
  • Respirație urât mirositoare cronică
  • Sensibilitate la temperaturi extreme
  • Dinți care s-au slăbit
  • Dinți care au căzut
  • Schimbarea mușcăturii sau a potrivirii protezei dentare
Retragerea gingiilor nu este întotdeauna cauzată de boala parodontală. Uneori, retragerea gingiilor este provocată de periajul prea viguros al dinților, care lezează linia gingivală. Când se vindecă, linia gingivală se retrage și mai mult până când rădăcina dintelui de sub gingie este expusă. În cazul parodontozei, deteriorarea inițială a structurii de susținere a dinților poate să nu fie vizibilă, iar gingia se poate retrage doar după ce boala s-a instalat. Dacă aveți gingii care se retrag, medicul stomatolog va putea să le examineze și să vă explice dacă parodontoza este cauza și să vă ofere tratamentul adecvat.
Dacă evoluția inflamației parodontale nu este oprită, consecintele sunt:
  • Pierderea dinților
  • Probleme cu mâncatul
  • Probleme cu vorbirea
  • Probleme cu aspectul
  • Respirație urât mirositoare
  • Efecte negative asupra sănătății generale - parodontoza a fost asociată cu mai mult de cincizeci de boli și afecțiuni
Există mai multe etape implicate în diagnosticarea parodontozei.
  • O examinare clinică în cabinetul stomatologic este singura modalitate de a evalua în mod corespunzător starea gingiilor și a structurilor de susținere a dinților.
  • Diagnosticul de parodontoza poate fi confirmat prin efectuarea de radiografii. Selectarea radiografiilor necesare pentru diagnosticarea parodontozei se face după examenul clinic.
  • Testele microbiologice examinează compoziția plăcii dentare pentru a detecta anumite bacterii dăunătoare
  • Există un sistem recunoscut la nivel internațional pentru clasificarea cazurilor de gingivită și parodontoză.
Dentistul poate efectua majoritatea procedurilor în cabinet. Timpul necesar pentru efectuarea procedurilor, gradul de disconfort și timpul necesar pentru vindecare variază de la un pacient la altul. Alți factori sunt tipul și amploarea procedurii și starea dumneavoastră generală de sănătate. Înainte de unele tratamente se poate administra anestezie locală pentru a amorți zona de tratament. Dacă este necesar, poate fi administrat un medicament pentru a vă ajuta să vă relaxați.
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263