0755 263 263

Curs Implantologie Avansată Cu Abordare Digitală

Data

6 Iunie 2024 – 08:00 – 17:15

7 Iunie 2024 – 08:00 – 16:00

Participanți

max. 24 medici

Limba

Româna

Preț

2.000 Euro TVA inclus *

Nivel curs

Avansați

Locație

ZimVie Institute EMEA
Grüzefeldstrasse 41
8404 Winterthur
Switzerland

Certificat

Certificatul cu declarația
de ore se va elibera după
finalizarea cursului.

Agendă curs

Ziua 1: Succesul terapiei implantare în strânsă legătură cu momentul inserării și protezării.

Obiectivele cursului

Perfecționarea abilităților de implantologie în conformitate cu noile protocoale digitale și o experiență practică aprofundată în managementul implanturilor în zona frontală și laterală, pentru a obține cele mai bune rezultate protetice, estetice și funcționale.

În timpul acestei primei zi de curs, veți utiliza diferite tipuri de implanturi pentru diferite scenarii. Protezare imediată cu abordare digitală.

Subiecte
  • Abordarea corectă a unui caz clinic; cunoașterea momentului ideal de inserare a implantului.
  • Deprinderea tehnicilor necesare pentru obținerea succesului clinic, aplicabile imediat în practica zilnică cu rezultate predictibile de funcționalitate și estetică superioară.
  • Însușirea tehnicilor pentru inserarea imediată în alveola postextracțională fără lambou, pentru integrarea corectă a restaurării protetice finale.
  • Manipularea corectă a țesuturilor, atât din punct de vedere chirurgical, cât și protetic.
  • Amprentarea digitală prin scanare intraorală cu scannerul iTero a implanturilor cu ajutorul Encode®/scanbody.

Ziua 2: Sinus lift în combinație cu grefa osoasă și inserarea implantului.

Obiectivele cursului

În cadrul acestui curs veți învăța cum să abordați și să tratați cu succes o gamă largă de proceduri chirurgicale avansate de inserare de implanturi și de grefe osoase. Veți înțelege indicațiile, direcțiile și protocolul chirurgical pentru grefa osoasă sinusală prin abordare laterală și crestală. Veți efectua grefa osoasă sinusală cu inserare întârziată și simultană a implanturilor și selectarea tipului de implant potrivit. Recunoașterea, gestionarea și prevenirea complicațiilor intraoperatorii și postoperatorii asociate cu grefa osoasă sinusală.

Subiecte
  • Proceduri lifting de sinus: de la planificarea tratamentului până la executarea diverselor abordări chirurgicale.
  • Repararea membranei perforate : dobândiți competențe în repararea perforațiilor membranei Schneideriane, un aspect esențial pentru asigurarea unor rezultate de succes.
  • Gestionarea complicațiilor: învățați abordări sistematice pentru a identifica, preveni și gestiona complicațiile care pot apărea în timpul procedurilor de ridicare a sinusurilor și, mai larg, în implantologia dentară.
  • Selectarea tipului de implant potrivit în diferite scenarii clinice.

Lectori

Conf. Univ. Dr. Sorin Mihali

Conf. Univ. Dr. Sorin Mihali a absolvit Facultatea de Medicină Dentară U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea profesională atât în domeniul învățământului clinic, fiind conferențiar universitar la Disciplina de Protetică Dentară, Ocluzologie dentară și Implantologie Orală din cadrul UVVG, cât și în cadrul clinicii dentare private Dental Concept by Dr. Mihali având ca domeniu de activitate implantologia orală și protetica dentară. Doctor în științe medicale (finalizat cu Summa Cum Laude) din anul 2016 și medic primar în protetică dentară. Deține atestat de Studii Complementare în Implantologie din 2013, iar din 2018 este Board Certified Diplomate la ICOI (The International Congress of Oral Implantologists). A fost și este membru în proiecte de cercetare științifice. Publicații: Cartea de specialitate în implantologie și ocluzologie, 28 de articole, 13 dintre ele în ISI (în reviste internaționale).

Conf. Univ. Dr. Alexandru Burcea

Conf. Univ. Dr. Alexandru Burcea este Medic Primar în Chirurgie Orală, Doctor în Ştiinţe Medicale şi Conferențiar Universitar al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, Catedra de Implantologie şi Chirurgie Orală. Este unul dintre primii utilizatori în România a tehnicii revoluționare privind utilizarea factorilor de creştere (PRF, A PRF, I PRF) în regenerările osoase ghidate, a tehnicii miniminvazive de elevare a podelei sinusului maxilar printr-un implant, cât și a implanturilor trabeculare Zimmer. Publicații: 4 cărţi și peste 50 de articole de specialitate dintre care 10 sunt în reviste indexate ISI pe subiecte legate de: elevarea podelei sinusului maxilar printr-o nouă metodă minim-invazivă, tehnici chirurgicale reconstructive prin piezochirurgie și materiale osteoinductive, recoltarea și utilizarea blocurilor osoase, splitcrestul piezochirurgical, regenerarea osoasă ghidată, repoziționarea nervului alveolar inferior şi lifting-ul de fosă nazală.

Cum te înregistrezi

Înregistreaza-te online: ușor și convenabil!

Daca sunteți interesat de acest curs și doriți să participați, vă rugam să utilizazi linkul de mai jos pentru a vă asigura locul.

Pentru înregistrare scanați Cod QR sau vizitați

https://zimvie.cventevents.com/d/n1q9q0/

Contactează-ne direct

Mihaela Solomon +4 0746 288 818
Alexandra Lepadatu +4 0754 021 469
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263