0755 263 263

servicii

Radiologie Timișoara

Ce sunt radiografiile dentare?

Radiografiile dentare (examinările cu raze X) sunt efectuate pentru a evalua starea gurii și a dinților pacientului, ceea ce permite medicului dentist să creeze un plan de tratament mult mai precis.
Dental Concept by dr. Mihali folosește numai radiografii digitale, care ne permit să observăm imaginile pe un computer și să reducem doza de expunere la radiații cu 90%.

Radiografiile dentare se efectuează, de obicei, atunci când medicul dentist urmărește evoluția unei probleme sau a unui tratament dentar.

Factorii care afectează frecvența cu care vă faceți radiografii dentare pot include:

 • vârsta dumneavoastră
 • sănătatea dumneavoastră orală actuală
 • orice simptome de boală orală
 • un istoric de boală a gingiilor (gingivită) sau de carii dentare

Dacă sunteți un pacient nou, probabil că veți fi supus unor radiografii dentare, astfel încât noul dvs. dentist să poată obține o imagine clară a sănătății dvs. dentare. Acest lucru este deosebit de important dacă nu aveți radiografii de la dentistul dumneavoastră anterior.

Radiologie dentara Timișoara - Dental Concept by Dr. Mihali

Riscurile radiologiei dentare

Deși razele X dentare implică radiații, nivelurile de expunere sunt atât de scăzute încât sunt considerate sigure pentru copii și adulți. Dacă medicul dentist utilizează raze X digitale în loc să le dezvolte pe film, riscurile de expunere la radiații sunt și mai mici.

De asemenea, medicul dentist vă va pune o „vestă” de plumb pe piept, abdomen și regiunea pelviană pentru a preveni orice expunere inutilă la radiații a organelor vitale. Un guler tiroidian poate fi folosit în cazul afecțiunilor tiroidiene.

Sarcina este o excepție de la regulă. Femeile care sunt însărcinate sau care cred că ar putea fi însărcinate ar trebui să evite toate tipurile de raze X. Spuneți-i dentistului dumneavoastră dacă credeți că sunteți însărcinată.

Radiografie Dentara Timisoara - Dental Concept by Dr. Mihali

Pregătirea pentru efectuarea radiografiei dentare

Radiografiile dentare nu necesită o pregătire specială. Singurul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă spălați pe dinți înainte de programare. Acest lucru creează un mediu mai igienic pentru cei care lucrează în interiorul gurii dumneavoastră. Radiografiile se fac de obicei înainte de curățări.

Aparatul cu raze X este poziționat de-a lungul capului dvs. pentru a înregistra imagini ale gurii.

Radiografii dentare de care poți beneficia la Dental Concept by dr. Mihali

Furnizarea unei restaurari protetice de înaltă calitate este obligatorie. Prin urmare, pentru a realiza fabricațiile dentare de cea mai bună calitate, echipamentul nostru posedă toate caracteristicile următoare

Scanare digitală și radiografii

La clinica Dental Concept folosim tehnologie avansată, de ultimă generație, pentru diagnosticarea imagistică. Adică, radiografii dentare mai precise, mai rapide și mai sigure.
Precizia imaginilor digitale îmbunătățește procesul nostru de diagnosticare. Radiografiile digitale de pe computer pot fi mărite și examinate în detaliu, astfel încât medicul dentist să poată lua cele mai bune decizii posibile în ceea ce privește îngrijirea dumneavoastră dentară.
Sistemul digital de raze X, camerele intraorale și software-ul dentar pe care îl folosim permit personalului nostru să înregistreze în grafic obturațiile, cariile, bolile parodontale și alte constatări specifice fiecărui caz în parte.
Putem transmite instantaneu informațiile despre pacient și radiografiile în format digital, dacă este necesar, și putem integra întregul dosar într-un e-mail securizat. Tehnologia digitală susține, de asemenea, filozofia noastră de a fi ecologici prin reducerea utilizării hârtiei și a deșeurilor inutile.

Scanări 3D

O tomografie computerizată sau o scanare CT este o imagine tridimensională pentru observarea și evaluarea unui obiect în tot volumul său. În plus, deoarece creează tăieturi foarte mici, oferă o proiecție în mișcare, aproape ca un film. Acest lucru ne sporește încrederea în diagnosticul nostru și ajută pacientul să își înțeleagă nevoile dentare.
Cu ajutorul scanărilor 3D putem evalua zona osoasă din jurul dinților, în mod tridimensional, ceea ce permite un diagnostic precis și înțelegerea cazurilor complexe.
Tomografia computerizată ne oferă încredere, proiecție și o mai mare stabilitate în situațiile de decizie atunci când punem un diagnostic și un plan de tratament, ceea ce ne ușurează munca și îi ajută pe pacienți să o înțeleagă, deoarece putem urmări structurile anatomice, ca într-un film.

Radiografii intraorale retroalveolare

Radiografiile dentare la Dental Concept sunt digitale. Acestea necesită doar 10% din doza de radiații în comparație cu radiografiile tradiționale. Un alt beneficiu este faptul că nu trebuie să fie developate manual, astfel încât avem o imagine imediat pe ecran, ceea ce duce la un diagnostic mai rapid și mai precis.

Rezistența echipamentelor

Unitățile stomatologice sunt predispuse la schimbări de temperatură și umiditate, ceea ce poate cauza deteriorarea caracteristicilor fizice ale oricărui echipament. Rezistența echipamentului variază în funcție de scopul pentru care este utilizat. În mod ideal, acestea ar trebui să reziste la orice amenințare de rupere și să permită tehnicienilor să utilizeze echipamentul fără a fi predispuși la daune.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali
Radiografie digitala Timisoara - Dental Concept by Dr. Mihali

Beneficiile radiografiilor digitale

 1. Procesul digital elimină practic utilizarea hârtiei și salvează copaci – suntem o clinică ecologică
 2. Disponibilitate imediată: imaginile sunt disponibile instantaneu pentru a fi discutate cu pacientul sau împărtășite electronic cu alți coordonatori de tratament
 3. Radiografii procesate fără utilizarea de substanțe chimice dăunătoare pentru revelatori și fixatori
 4. Proceduri dentare care includ materiale biocompatibile în loc de mercur
 5. Raze X digitale utilizate care emit mai puține radiații

Stomatologie sustenabilă ecologic. Protejăm atât mediul înconjurător, cât și sănătatea pacienților

Recomandările Dental Concept by dr. Mihali

Dacă aveți o sănătate dentară bună, o vizită la dentist o dată sau de două ori pe an poate fi suficientă. Dar dacă aveți probleme dentare, cum ar fi parodontoza (boala gingivală), este ca și periajul și folosirea aței dentare, efectuarea regulată a radiografiilor dentare este o parte integrantă a sănătății dumneavoastră orale generale.
A avea un control bun poate fi o ușurare, dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să continuați să vă faceți radiografii.
În funcție de vârstă, de starea de sănătate radiografiile pot fi efectuate la fiecare unul sau doi ani.

Parcursul pacientului Dental Concept by Dr. Mihali

După ce ați făcut programarea inițială vă vom trimite un mesaj de confirmare a datei și orei convenite, precum și pregătirea pentru consultația cu unul dintre specialistii nostri.

Când ajungeți la cabinet, veți fi întâmpinat de un membru al echipei noastre de recepție, care vă va asista în sala noastră de așteptare relaxantă, unde veți putea completa confortabil un formular de istoric medical.

După completarea formularului de istoric medical, veți fi însoțit în cabinetul stomatologic, unde medicul Dental Concept vă va întâmpina pentru a începe procesul de examinare dentară.

Înainte de a efectua orice examinare orală și radiografii, veți discuta despre orice preocupări legate de sănătatea dumneavoastră dentară actuală și despre orice dorință pe care o puteți avea cu privire la îmbunătățirea zâmbetului și a sanatatii dentare. Scopul nostru este să ne asigurăm că vă simțiți confortabil în orice moment, iar dacă vă simțiți deosebit de anxios, vă rugăm să ne anunțați și să fiți sigur că echipa noastră are o mare experiență în a ajuta și îndruma pacienții în fiecare etapă a acestei călătorii.

O parte importantă a acestei discuții inițiale este de a afla despre experiențele dentare trecute și recente, fie că sunt negative sau pozitive. Scopul nostru este să vă depășim așteptările, îmbunătățind experiențele pozitive și asigurându-ne că orice experiență negativă pe care ați avut-o nu se va mai repeta.

Cabinet radiologie dentara Timisoara - Dental Concept by Dr. Mihali
Cabinet
Radiologie digitala completa- Dental Concept by Dr. Mihali

Un examen dentar complet

Experții noștri în stomatologie vor efectua o examinare completă, inclusiv examinarea capului/ gâtului, a glandelor și ganglionilor, a mușchilor masticatori, a articulației maxilarului precum și efectuarea unor radiografii importante pentru a descoperi orice potențiale probleme dentare care ar putea exista și/sau apărea în viitor la nivelul dinților, gingiilor și restaurărilor existente (plombe, coroane etc.).

Se vor face fotografii detaliate ale dinților relevanți și toate constatările vor fi discutate imediat cu dumneavoastră. În cazul în care este necesar un tratament dentar, vor fi luate în considerare toate opțiunile posibile și, deși ar fi de datoria noastră să vă recomandăm opțiunea de tratament ideală pentru dumneavoastră, alegerile dumneavoastră personale vor fi ascultate și respectate. În continuare, orice tratament efectuat se va face cu consimțământul dumneavoastră deplin și informat.

Se va întocmi pentru dumneavoastră un raport și un plan de tratament cuprinzător, în care se vor detalia în mod clar problemele clinice și estetice, soluțiile și opțiunile de tratament, succesiunea și durata programărilor pentru tratament și costurile estimate. Acest lucru vă asigură că sunteți perfect mulțumit de toate aspectele tratamentului recomandat și că acesta corespunde tuturor nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

Nu există nicio obligație de a continua cu tratamentele dentare în această etapă, puteți să vă acordați timp pentru a citi acasă raportul și planul de tratament înainte de a lua o decizie.

La clinica Dental Concept, puteți, de asemenea, să vă rezervați o nouă vizită gratuită după examinarea inițială pentru a pune orice întrebări. Specialiștii noștri vor fi încântați să vă explice recomandările prin e-mail, telefonic sau în timpul unei a doua întâlniri de discuții gratuite, pentru a ne asigura că sunteți pe deplin conștient de constatări, de beneficiile tratamentului și de rezultatele de succes.

Cât costă consultația dentară inițială?

O consultație pentru un pacient nou cu medicul specialist costă între 160 lei – 550 lei (în funcție de investigația radiologică) și va dura aproximativ 1 oră. Aceasta include toate radiografiile intraorale, consultația, diagnosticul, planul de tratament și raportul complet.

Pe scurt, evaluarea va implica:

 • întocmirea unui istoric medical și dentar complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • efectuarea de radiografii ale dinților și ale maxilarului
 • evaluarea zâmbetului
 • discutați obiectivele dumneavoastră pentru zâmbetul dumneavoastră
 • aflați despre diferitele opțiuni de tratament
 • obțineți răspuns la toate întrebările dvs.

În continuare, medicul va decide asupra unui plan de tratament.

La Dental Concept by dr. Mihali investigatiile radiologice sunt incluse în costul consultațiilor de specialitate

Consult simplu160 Lei
Consultație standard panoramic250 Lei
Consult de specialitate zonal200 Lei
Consult de specialitate total550 Lei

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali - Timisoara

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o singură locație

De ce să pierdeți timp mergând de la un specialist dentar la altul? Atunci când lucrați cu o echipă ca a noastră, puteți să vă concentrați programările într-o singură vizită. Asta înseamnă că puteți evita să vă luați câte o zi liberă pentru a vizita un chirurg, un ortodont, endodont, sau de alte specialități. În schimb, puteți să vă vedeți toți medicii deodată și să beneficiați inclusiv de serviciile de radiologie și imagistică dentară, plătind doar pentru o singură consultație. Cine vrea să petreacă ore întregi stând în sălile de așteptare, când puteți termina totul deodată?

La Dental Concept by Dr. Mihali, noi oferim cu adevărat toate fazele de planificare, chirurgicale, pre-protetice și protetice ale tratamentului dumneavoastră într-o singură locație. Acest lucru vă asigură că tratamentul dvs. este realizat corect de prima dată, cu un proces simplificat și eficient, care minimizează costurile pentru dvs.

Pret radiografie dentara Timisoara - Dental Concept by Dr. Mihali
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Puteți obține valoarea unei a doua opinii într-un singur cabinet

Medicii noștri sunt foarte dispuși să vă ofere opinii individualizate. Dacă simțiți că doriți o altă privire sau considerație din partea unui alt medic stomatolog, nu trebuie decât să cereți. Suntem bucuroși să vă oferim „a doua opinie” la noi în clinică. Scopul nostru este de a fi autentici și sinceri cu dumneavoastră în timpul tuturor interacțiunilor. Nu vom sugera niciodată un tratament pe care considerăm că nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Toate tratamentele dumneavoastră pot fi efectuate de aceeași echipă

Unele planuri de tratament dentar sunt mai complicate decât altele și necesită mai multe proceduri. În loc să trebuiască să mergeți la un alt specialist pentru o procedură de grefare sau pentru îndepărtarea unui dinte, puteți obține totul făcut de noi. Am constatat că acest lucru poate reduce uneori numărul de programări de care are nevoie un pacient până la jumătate. Acest lucru este semnificativ.

De ce să alegeți Dental Concept?

La Dental Concept by dr. Mihali se depun toate eforturile pentru a face experiența pacienților cât mai plăcută posibil. De la primul apel telefonic sau de la prima solicitare prin e-mail din partea unui pacient nou, până la ultima programare, rezultatele tratamentelor dentare pe care le oferim sunt sărbătorite atât de pacienți, cât și de echipa noastră. Ne propunem să oferim cea mai bună experiență adaptată pacientului și ne mândrim cu depășirea așteptărilor pacienților noștri.

Suntem mândri de succesul obținut și de reputația noastră credibilă în rândul colegilor noștri de profesie și al pacienților deopotrivă. Putem pune acest lucru doar pe seama dedicației și interesului nostru imens pentru căile pe care le-am ales și, de asemenea, a empatiei și simpatiei noastre autentice pentru pacienții noștri, cu o dorință înnăscută de a-i ajuta și de a le îmbunătăți calitatea vieții. Suntem un adevărat susținător în a oferi toate soluțiile de tratament posibile pacienților noștri și petrecem o cantitate semnificativă de timp discutând argumentele pro și contra pentru a le permite pacienților noștri să aleagă opțiunile care sunt cele mai bune pentru ei.

Nu tratăm doi pacienți la fel și le ascultăm nevoile și preocupările și proiectăm un plan care să abordeze problemele lor specifice. Planurile noastre oferă, de asemenea, pacienților un ghid cu privire la ceea ce se va întâmpla și când, precum și un calendar financiar. Timpul de tratament poate fi încetinit sau accelerat în funcție de constrângerile de timp sau de restricțiile financiare ale pacienților și vom fi întotdeauna deschiși la discuții.

Cabinet radiologie dentară
Timișoara - Dental Concept
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Clinică stomatologică specializată

Punem un mare accent pe stomatologia preventivă, care începe chiar la începutul călătoriei fiecărui pacient, cu evaluarea inițială. Ne place să-i educăm pe pacienți cu sfaturi privind dieta și igiena, astfel încât aceștia să poată ajuta la prevenirea potențialelor situații dentare. Considerăm că prevenirea unor noi probleme dentare este responsabilitatea noastră și ne bucurăm foarte mult știind că frumusețea dentară oferită de noi ar putea dura pentru tot restul vieții pacienților.

Nu vom face niciodată compromisuri sau sacrifica calitatea îngrijirii și ne stabilim tarifele pentru a reflecta acest lucru. Acest lucru ne permite să oferim cele mai bune abilități, echipamente, materiale și mediu, ceea ce ne permite să oferim o îngrijire excelentă pentru pacienții Dental Concept by dr. Mihali. Suntem foarte deschiși și transparenți în ceea ce privește tarifele noastre pentru tratamentele dentare și toate posibilitățile sunt discutate și luate în considerare, astfel încât nu există niciodată surprize odată ce pacienții noștri încep călătoria lor cu noi.

Credem că pentru o clinică stomatologică specializată, cu calibrul echipei Dental Concept by dr. Mihali din Timișoara, precum și pentru facilitățile și serviciile pe care le oferim, tarifele noastre sunt foarte competitive și asigură de fiecare dată un succes de lungă durată al tratamentului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Echipa medicală

Echipa noastră a obținut cele mai înalte distincții și calificări pentru specialitățile lor, iar nivelurile lor academice sunt recunoscute la nivel internațional.

Toată echipa are o pasiune extraordinară pentru stomatologie, cu o învățare continuă prin implicarea în predare și conferințe, sau deținând posturi în cele mai respectate instituții academice în calitate de lectori și cercetători. Echipa noastră combină cele mai bune cercetări actuale cu cunoștințe dovedite și ani de expertiză clinică, ceea ce le permite să își combine abilitățile atunci când oferă pacienților noștri cele mai bune soluții dentare. Lucrați cu experți în stomatologie care se bucură de profesiile pe care și le-au ales.

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea atât în domeniul învățământului clinic, ca lector la Departamentul de Protetică Dentară al UVVG, cât și în cadrul clinicii stomatologice private Dental Concept by Dr. Mihali și ARdental ProSmile, cu accent pe implantologie orală și protetică dentară.

Clinica este axată pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți naturali și implanturi dentare. Cazurile clinice care necesită proceduri protetice sunt planificate în detaliu și se axează în special pe proceduri minim invazive prin aplicarea de fațete, coroane parțiale (inlay), restaurări neidentificate (coroane) și restaurări multiunitare realizate din materiale ceramice integrale de ultimă generație.

La Dental Concept by dr. Mihali, ne străduim să oferim tuturor pacienților noștri îngrijire dentară de clasă mondială. Medicii Dental Concept sunt pasionați de procedurile ce le realizează și sunt la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ați devenit frustrat de faptul că trebuie să faceți programări peste programări pentru a găsi medicii potriviți, contactați echipa noastră colaborativă și plină de compasiune din Timișoara (Calea Circumvalațiunii, nr. 7).

Am fi încântați să vă ajutăm să obțineți transformarea zâmbetului la care visați.

Întrebări frecvente

Radiografiile dentare sunt doar un alt instrument din arsenalul de îngrijire orală. Curățarea și examinarea vizuală a dinților, a gingiilor și a restului gurii servesc la menținerea sănătății porțiunilor expuse ale gurii dumneavoastră. Cu toate acestea, se pot întâmpla multe lucruri sub linia gingivală sau în interiorul dinților înșiși pe care dentiștii nu le pot vedea fără raze X. Deși s-ar putea să vă întrebați de ce aveți nevoie de raze X când nu există niciun indiciu exterior că ceva nu este în regulă, acest instrument poate oferi o avertizare timpurie a problemelor potențiale (cum ar fi carii mici), permițând tratarea înainte ca acestea să devină probleme mult mai mari.
Frecvența radiografiilor variază în funcție de cabinetul stomatologic și de pacient. Unii pacienți pot avea nevoie de radiografii doar anual, în timp ce alții au nevoie de ele la fiecare șase luni, sau chiar mai frecvent, în funcție de afecțiunile în curs de dezvoltare. Medicii stomatologi fac evaluări atente cu privire la dacă și când pacienții au nevoie de raze X, cântărind cu atenție beneficiile și riscurile potențiale înainte de a decide asupra oricăror teste sau cursuri de tratament. Dacă se recomandă raze X, este probabil cu un motiv întemeiat.
Deoarece oferă imagini detaliate ale oaselor, dinților și ale țesutului bucal de susținere, radiografiile permit medicilor stomatologi:
 • Să identifice carii
 • Vizualizarea rădăcinilor dinților
 • Să evalueze starea de sănătate a osului din jurul dinților
 • Să identifice boala parodontală
 • Să evalueze starea dinților în curs de dezvoltare
Există câteva tipuri diferite de radiografii dentare, fiecare cu beneficii diferite. Este posibil să aveți nevoie de mai multe tipuri de radiografii pentru a crea o evaluare completă a sănătății dumneavoastră orale. Ceea ce este vizibil printr-un tip de radiografie adesea nu este vizibil pe un alt tip de radiografie. Radiografia panoramică oferă o vedere generală și cuprinzătoare a întregii guri pe o singură peliculă, ceea ce o radiografie periapicală sau o radiografie de mușcătură nu poate arăta. Nu prescriem Raze X fără discernământ; în schimb, fiecare radiografie oferă diferite informații necesare pentru a formula un diagnostic.
La fel cum o fotografie panoramică vă permite să vedeți o priveliște amplă, o radiografie panoramică ne va permite să vedem întreaga structură a gurii dumneavoastră într-o singură imagine. În cadrul unei singure pelicule mari, radiografiile panoramice dezvăluie toți dinții superiori și inferiori și părți ale maxilarului.
Aceasta este o preocupare pentru mulți pacienți, dar cantitatea de radiații implicate în radiografiile dentare este minimă, iar pacienților li se oferă toate măsurile de protecție posibile, inclusiv un șorț căptușit cu plumb pentru a acoperi porțiunile corpului care ar putea fi expuse la raze X. În plus, veți primi raze X doar atunci când este necesar, pentru a evita riscurile nejustificate.
Radiografiile dentare reprezintă unul dintre cele mai mici studii cu doze de radiații efectuate în medicina modernă. Un examen de rutină cu o radografie panoramica transmite un nivel de radiații asemănător cu cantitatea de radiații la care ar fi expusă o persoană în timpul unui zbor cu avionul de una până la două ore.
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263