0755 263 263

cazuri

Reabilitare estetică și funcțională completă, pe dinți și implanturi

dificultate 3/6

Pacienta s-a prezentat cu o resorbție de părți moi în zona frontală. Își dorește un zâmbet mai frumos din punct de vedere estetic.

Constatări

Pierdere țesut dur si moale în zonele edentate, abrazii dentare,malpoziții și malocluzie dentară.

Plan de acțiune

Corectarea malpozitiilor, inserarea de implanturi în vederea restaurării acestora pentru a reda funcționalitatea ansamblului dento-maxilar, refacerea dimensiunii coroanelor clinice ale dinților.

Provocări întâmpinate

Dizarmonie ocluzala, distrucții coronare, edentații terminale.

Proceduri necesare

Inserare implanturi în zonele edentate distale / Augmentare osoasă / Analiza estetică / Gutieră Inman Aligner pentru îndreptarea dinților inferiori / Preparații dentare și amprentă finală / Fixare restaurări protetice integral ceramice pe dinți și implanturi

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Parcursul cazului

Etapa chirurgicală

Refacerea conturului osos prin adiționarea de bloc osos și fixarea acestuia cu piuneze . Adiționarea de granule de os bovin și membrană de pericard pentru creșterea în volum , concomitent cu inserarea implanturilor dentare, câte 2 în fiecare hemiarcadă a mandibulei.

Suprimarea firelor

A avut loc în clinică ,la 7 zile de la inserarea implanturilor. Această etapă nu presupune durere și nu necesită anestezie. După vindecarea gingiilor, procesul de osteointegrare a implanturilor și recuperarea completă a țesuturilor moi continuă pentru alte câteva luni.

Pe termen lung, întreținerea unui implant va însemna periaj specific riguros, atenție deosebită pentru igiena bucală, însă nimic special ca și indicații. În aceste 3 luni până la descoperirea implanturilor, pacienta a purtat o gutieră Inman Aligner. Aceasta se utilizeaza pentru a îndrepta dintți anteriori rapid, in siguranta și în mod predictibil.

Gutieră Inman Aligner

Inman Aligner este un aparat revoluționar, descris ca „legătura lipsă” dintre stomatologia estetică și ortodonție, care poate mișca dinții din regiunea anterioară.

Inman Aligner are arcuri de spirală cu nichel Titan care alimentează două arcuri de aliniere care se opun ușor reciproc, ghidând dintii în noua lor poziție. Aceste forte blânde sunt active pe o gama foarte mare de miscari, motiv pentru care Inman Aligner functioneaza atat de repede. Imaginea de mai sus arată efectul de strângere a celor doua arcuri- aliniere pe dintii fata. Arcul interior se împinge in față, in timp ce arcul exterior se trage inapoi pe dintii frontali. Aceste forte permit miscari previzibile de rotatie, proeminenta si retroclinare. Cat dureaza tratamentul cu Inman Aligner? Majoritatea cazurilor se completează în 6-18 saptamani, în funcție de complexitatea cazului.

Etapa de pregătire și amprentare finală

Descoperirea implanturilor dentare s-a facut după recuperarea completă atât a țesutului osos, cât și a țesuturilor moi, care durează aproximativ trei luni, începând cu ziua inserării. S-au folosit multiunituri pe platforma implanturilor, care sunt niste componente protetice folosite pentru a evita desurubarea viitoarelor restaurari protetice, si pentru a menaja platforma implanturilor.

Preparatiile dentare in vederea amprentarii au fost realizate sub magnificatie, ca intotdeauna, pentru a putea fi minim invazive.

Dupa luarea amprentei si a tuturor inregistrarilor, acestea au fost transmise in laborator, care mpreuna cu analiza etetica, dar si cu culoarea finala dorita de paciena, au fost realizate 24 de coroane / fatete finale integral ceramice din disilicat de litiu- e-max, atat pe dinți cât și pe implanturi.

Fixarea restaurărilor finale

Cum am mentionat adineaori, materialele utilizate pentru realizarea coroanelor/fatetelor finale au fost cele integral ceramice, pentru o integrare biologica și estetică excelentă. Datorită acestora se pot realiza legături chimice (adezive) intre dinte si lucrare. Astfel cantitatea de țesut dur dentar este conservată la maxim.

In cadrul clinicii noastre, pentru a fixa corect adeziv restaurarile dentare, se utilizeaza in mod exclusiv, pentru fiecare pacient, diga dentară.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect final după fixare

Fațetele si coroanele dentare ceramice oferă danturii un aspect deosebit, datorită asemănării cu smalțul dentar: culoarea, transluciditatea și strălucirea acestora copiază fidel structura și estetica dinților naturali.

Recall

Dinti mult mai luminosi, culoare uniforma, transparentza si aspect natural. Coroana pe implant – identica cu a unui dinte natural, ce “ iese” ca radacina dintelui, din gingie. Se observa o imbunatatire semnificativa a zambetului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.