0755 263 263

cazuri

Reabilitare estetică zona frontală

dificultate 3/6

Pacienta s-a prezentat cu o resorbție de părți moi în zona frontală. Își dorește un zâmbet mai frumos din punct de vedere estetic.

Constatări

Pierdere țesut moale periimplantar, multiple discromii dentare, multiple procese carioase.

Plan de acțiune

Îngroșarea profilului de emergență în jurul implantului din zona frontală, realizarea unei coroane finale corecte pe implant, și 9 fațete pentru armonizarea zâmbetului.

Provocări întâmpinate

Dizarmonie ocluzală, distructii coronare întinse.

Proceduri necesare

Analiza estetică / Restaurare provizorie înșurubată pe implant / Preparații denare și amprentă finală / Fixare coronare și fațete

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Nisipeanu Marius

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Analiza estetică

Pacienta s-a prezentat cu o resorbție de părți moi în zona frontală, la nivelul implantului inserat de alt medic. Își dorește un zâmbet mai frumos din punct de vedere estetic, și mai luminos, prin fațete în zona frontală. Astfel s-au realizat un set de fotografii pentru a crea și analiza utilizând tehnici digitale zâmbetul dorit de către pacient.

Grefa de țesut conjunctiv

Pentru situațiile de resorbții de părți moi în jurul dinților, implanturilor, sau în cazul recesiilor gingivale, putem apela la o grefă de țesut conjunctiv recoltată din palatal pacientului, sau din zona tuberozitare. Astfel se ia o bucată de grefă de țesut conjunctiv de la nivelul valului palat, și se aplică în jurul rădăcinii dintelui sau în jurul implantului unde s-a produs resorbția.

Grefă de țesut conjunctiv

Aceasta se sutureaza folosind fire de sutură foarte subțiri , resorbabile sau neresorbabile, vindecarea fiind una relativ rapidă, cu rezultate excelente. Una din indicațiile postoperatorii extrem de importante implică renunțarea la fumat pentru minim 14 zile, pentru vindecarea și rezultatele dorite. Este o manoperă ce se realizează sub anestezie locală, iar la nevoie se pot administra medicamente analgezice și antiinflamatoare.

Modelarea țesuturilor gingivale

Concomitent cu augmentarea grefei de țesut conjunctival, am realizat o restaurare provizorie înșurubată pe implant, acordând o atentă specială profilului de emergență a restaurării, importanța acestuia fiind că restaurarea protetică finală integral ceramică înșurubată pe implant să aibe un aspect de dinte natural, care “ iese” din gingie.

Aspect imediat post-operator

Inca un aspect important din cadrul AVANTAJELOR provizoriilor pe implant ar fi lipsa sangerii si vindecarea mult mai buna si rapida a tesuturilor.

Vindecare

Se poate observă după o săptămână de la intervenția chirurgicală, după suprimarea firelor de sutură (s-au folosit fire de sutură de 6.0, sub magnificatie), că țesutul este vindecat, și , de asemenea, se observă faptul că conturul gingival din jurul implantului este chiar mai mare decât cel din jurul celuilalt incisiv central.

Profil de emergență

Aspect al profilului de emergență , vedere dinspre oral. Se poate observa cum conturul gingival obținut în jurul implantului este mai gros decât cel din jurul dinților” vecini”. Pentru a obține un rezultat estetic și funcțional optim, dar și o durată cât ai lungă de viață a implantului, țesutul moale din jurul acestuia are o importanță deosebită.

Pregătirea dinților pentru amprentarea finală

Dinții au fost preparați (șlefuiti) minim invaziv, în două planuri, anatoform și doar în smalț, profilul gingival obținut din jurul implantului a fost “copiat“ de către medic printr-o tehnică aparte, pentru a fi transpus în amprenta deschisă, ulterior urmând ca tehnicianul dentar să realizeze o restaurare finală înșurubată de o estetică deosebită , ce nu va fi deosebită de fațetele de pe dinții naturali ai pacientului.

Integrare estetică și biologică perfectă

Fixarea fațetelor cu diga dentară

Acest pas este esențial pentru izolarea bonturilor de restul dinților din cavitatea bucală, pentru evitarea descimentarii fațetelor și infiltrarea bonturilor cu bacterii din salivă din cavitatea bucală (astfel va fi exclusă situația în care dintele se va caria pe sub fațetă sau coroană) sau evitarea umezelii cauzate de respirația orală , sau de asemenea, de fluidele ce vin din șanțul gingival.

Aspect la finalul cimentării

Restaurările protetice corect executate și adaptate nu vor duce la retragerea gingiilor, și nu crează probleme parodontale. Fațetele dentare sunt biocompatibile și sunt perfect tolerate de țesuturi.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect după proceduri

Integrare estetică și biologică perfectă. Gingia retrasă din pricina clemelor de diga își va reveni la formă inițială natural, dar și prin stimularea prin periaj.

Recall

Dinți mult mai luminoși, culoare uniformă, transparență și aspect natural. Coroană pe implant – identică cu a unui dinte natural, ce “ iese” că rădăcina dintelui, din gingie. Se observă o îmbunătățire semnificativă a zâmbetului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.