0755 263 263

cazuri

Reabilitare orală totală prin 28 de coroane pe dinți și implanturi, fațete și double veneers

dificultate 3/6

Datorită procesului carios avansat, anumiți dinți nu au mai putut fi recuperați. Pacientul, venit din New York pentru tratament, și-a dorit un zâmbet de Hollywood.

Constatări

Restaurări protetice incorect realizate și adaptate, malocluzie dentară, abrazii dentare accentuate, multiple procese carioase.

Plan de acțiune

Ablația restaurărilor vechi, asanarea cavității bucale, reabilitarea funcțională și estetică a celor două arcade.

Provocări întâmpinate

Datorită procesului carios avansat, anumiți dinți nu au mai putut fi, din păcate, recuperați.

Proceduri necesare

Analiza estetică / Inserare implanturi / Wax-up & Mock-up / Preparații dentare și amprentare finală / Etapa de provizorat / Fixare coronare și fațete / Re-call

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Nisipeanu Marius

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Analiza estetică

S-a decis amprentarea celor două arcade pentru a da în lucru în laboratorul de tehnică dentară design-ul dinților finali (wax-up-ul). O atenție importantă a trebuit oferită ocluziei, pacientul prezentând o ocluzie cap la cap, scopul final fiind acela de a putea obține o ocluzie psalidodonta. Pentru că procesul de diagnosticare să fie un succes, sunt necesare următoarele: măsurători: relația centrică(RC), intercuspidarea maximă(IM), mușcătura în protruzie,observații privind starea ATM și musculaturii ATM, radiografie panoramică, fotografii pentru diagnostic;

Tratamente pre-proteice

Cât timp wax-up-ul s-a pregătit în laborator conform indicațiilor medicului, s-a trecut la asanarea întregii cavitații bucale: s-au îndepărtat toate procesele carioase, s-a făcut ablația lucrărilor protetice vechi , iar în locul dinților irecuperabili s-au inserat implanturi dentare.

Wax-up

Wax-up-ul estetic și funcțional a fost finalizat . Wax-up-ul este o tehnică de previzualizare a cazului final și reprezintă o modalitate simplă de comunicare cu pacientul. Acesta Constă în refacerea arcadelor dentare ale cazului clinic pe modele de studiu, de către tehnicianul dentar în laborator.

Mock-up

Prin intermediul mock-up-ului (transpunerea wax-up-ului în avitatea orală) va putea decide tratamentul adecvat și se pot stabili tapele acestuia. Analiza anumitor detalii, utilizarea diverselor tipuri de chei de ghidaj sau șabloane, ce pot crește precizia anumitor etape de tratament.

Acest tip de simulare este indispensabil atât pentru realizarea tratamentului funcțional, cât și pentru finalizarea estetică, orice tratament început fără a avea un astfel de proiect este de cele mai multe ori sortit eșecului.

Preparații dentare minim invazive și amprentarea finală

După acceptarea formei dinților și după previzualizarea funcționalității acestora de către medic, s-a trecut la etapă de preparare finală, dar și no-prep, acolo unde situația a cerut-o, pe dinții frontali. Amprentarea a fost executată utilizând 3 tipuri de consistențe de material – silicon de adiție, într-un singur timp, atât superior cât și inferior. De asemenea au fost utilizate fire de retracție gingivală pe dintîi cu preparație, pentru vizualizarea de către tehnicianul dentar a închiderii marginale a fatetei cu bontul dentar. O atenție importantă s-a dat înregistrărilor ocluzale, atât în PIM, cât și în RC, pentru a poziționa condilul în cavitatea glenoida.

Restaurări protetice integral ceramice

Au fost realizate fațete feldspatice în zona frontală, pe dinții nepreparati (neșlefuiți) – double veneers și de asemenea, coroane integral ceramice din disilicat de litiu, pentru a avea atât rezistență cât și o estetică deosebită, în zonele posterioare și pe implanturi.

Fixarea adezivă

Ceramica e-max este cunoscută pentru naturalețea pe care o oferă dinților după aplicare. Coroanele dentare din ceramică e-max sunt printre cele mai estetice și naturale tipuri de fațete dentare, cu o foarte bună rezistență la fracturare Fațetele din ceramică feldspatică au fost realizate pe model refractar și au fost prelucrate în grosimi mai reduse decât cele presate.

Chiar daca aspectul fațetelor (feldspatice) este extrem de fragil, acestea devin rezistente prin cimentarea pe dinți.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspectul final, imediat după cimentare

Integrare estetică și biologică perfectă. Gingia retrasă din pricina clemelor de diga își va reveni la formă inițială natural, dar și prin stimularea prin periaj.

Recall

Ceramică bine prelucrată are aspect foarte natural:

  • Ceramică este bine tolerată de gingie;
  • Stabilitatea coloristică în timp
  • Fațetele își păstrează nuanța și uniformitatea culorii.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.