0755 263 263

cazuri

Augmentări osoase și de părți moi, înserare implanturi, creșterea dimensiunii verticale de ocluzie și restaurarea breșelor edentate prin coroane integral ceramice pe dinți și implanturi

dificultate 6/6

S-a dorit de către pacient închiderea breșelor edentate și refacerea dimensiunii coroanelor clinice.

Constatări

Edentație clasa a-III-a Kennedy cu modificare maxilar, edentație clasa 1 Kennedy mandiubla, dimensiune verticală de ocluzie prăbușită.

Plan de acțiune

Aditii osoase și restaurări protetice fixe pe dintîi și implanturi.

Provocări întâmpinate

Rezervă osoasă minimă pe orizontală și verticală.

Proceduri necesare

Provizorii anticipate pe implanturi / Augumentări osoase / Inserare implanturi / Bone splitting / PRF / Preparații minim invazive / Restaurări provizorii pe dinți / Coroane finale integral ceramice pe dintri și implanturi

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Nisipeanu Marius

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Analiza estetică

La prima etapă, după examinarea clinică și stabilirea obiectivelor de tratament , s-a realizat setul de fotografii și înregistrările necesare pentru a realiza analiză estetică conform parametrilor feței și a cavității bucale. Apoi a fost realizat wax-up-ul din ceară pe modelele de ghips, de către tehnicianul dentar.

Matrice A-PRF

Pentru partea de chirurgie a fost folosit PRF- matrice de fibrină realizată prin centrifugare din sângele venos al pacientului recoltat . Tehnică A-PRF contribuie la integrarea rapidă a implanturilor dentare, reducerea inflamației și durerilor ce pot însoți acest tip de operație și la vindecare mai rapidă.

Chirurgie ghidată

Pentru un aspect estetic de dinți naturali, s-a luat decizia de a crea stâlpi hibrizi pe fiecare implant, urmând să cimentăm restaurarea finală pe aceștia că pe niște bonturi dentare.

A-PRF – Vindecare rapidă fără riscuri

Membranele A-PRF cresc substanțial șansele de acceptare a grefei de os și în același timp scad timpul de vindecare și așteptare până la plasarea viitoarelor implanturi dentare. Atunci când cantitatea de os în zona laterală superioară nu este suficientă pentru a putea plasa implanturi dentare se recurge la operația de ridicare a membranei sinusului maxilar și de adăugare de os în spațiul creat. Densitatea și rezistența membranelor A-PRF le fac perfecte pentru protejarea membranei sinusale în acest tip de intervenție. Totodată ele ajută la mineralizarea și integrarea grefei osoase.

Inserare implanturi concomitent cu augmentare

Au fost inserate implanturi dentare pe zonele laterale, atât la maxilar cât și la mandibulă. Avantajele implantului intraosos este acela că îndeplinește toate funcțiile unei rădăcini natural, după osteointegrare. După perioada de vindecare și perioada de osteointegrare a implantului, ce se realizează progresiv(osul mandibular necesită mai puțîn timp decât cel maxilar pentru a încorpora implantul, acest lucru se datorează faptului că osul mandibular este mai compact decât cel maxilar), a urmat amprentarea pe dispositive de transfer aimplanturilor in evderea realizării coroanelor finale.

Amprentarea directă

Procesul de preparație dentară implică îndepărtarea unor cantități variabile de țesut dentar de jur împrejurul dinților, pentru a face loc lucrărilor dentare fixe.Realizată corect,aceasta întotdeauna se va face cu un jet de apă pentru răcirea dintelui și a nu irită pulpă acestuia prin supraîncălzire. Amprenta finală pe dinți și implanturi a fost trimisă în laborator, pentru a realiza restaurările finale atât pe dinți, cât și pe implanturi.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspectul final

Fixarea coroanelor este ultimul pas al tratametului. Rezultatul final este unul cât de poate de natural ca și culoare și textură, transluciditate -permite trecere luminii, cu părți moi regenerate și restaurări protetice estetice, durabile și funcționale. Materialul integral ceramic utilizat este unul foarte biocompatibil cu țesuturile din jur, iar rezistența mecanică este una crescută.

Recall

Culoare și textura naturală a dinților, vindecare completă a părților dure și moi.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263