0755 263 263

cazuri

27 fațete dentare și table-top, 1 coroană înșurubată pe implant

dificultate 3/6

Pacient, 30 de ani, se prezintă cu abrazii dentare accentuate, zâmbet gingival, culoare A3. Își dorește ca noul zâmbet să îi corecteze ocluzia (mușcătura).

Constatări

Își dorește că noul zâmbet să îi corecteze ocluzia (mușcătura) , dimensiunea coroanelor clinice, și o culoare deschisă a acestora.

Plan de acțiune

După realizarea tuturor fotografiilor și înregistrărilor dentare, s-a inserat un implant dentar premium Zimmer pe poziția molarului de 6 ani, dintele 4.6, pentru a restabili integritatea arcadei dentare

Provocări întâmpinate

Zâmbet gingival cu abrazii accentuate ale dinților, fost purtător de aparat dentar fix, se dorește și corectarea ocluziei.

Proceduri necesare

Analiză estetică / Inserare implant + provizorie pe implant / Wax-up & Mock-up / Preparații dentare minim invasive și amprentă finală / Fixare / Re-call

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Toncea Roxana

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Mock-up

Previzualizarea noului zâmbet cu ajutorul materialului provizoriu. S-a realizat design-ul dinților finali în laborator, pe care l-am transpus în cavitatea bucală pentru a vedea , atât echipa cât și pacientul, cum se integrează cu anatomia fetei. Dacă au mai fost nevoie de mici ajustări sau modificări, acestea au fost realizate pe loc, urmând formă finală , dintr-un material compozit, a dinților.

Pregătirea dinților

Marele avantaj al fațetelor (în comparație cu coroanele dentare) este că acestea nu necesită decât o pregătire minoră a dintelui prin șlefuire. Astfel au urmat preparațiile dentare minim invazive, ghidate prin mock-up, atât superior cât și inferior, și amprenta finală, luată cu 2 fire pentru a lărgi spațial periodontal, astfel încât tehnicianul dentar să observe foarte bine preparatia dentară, iar închiderea bont-fațetă să fie una perfectă, fără infiltrații pe sub, sau senzația de dinte “care agață”.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect imediat după fixare

Au fost realizate fațetele finale și coroana înșurubată pe implant, din material Disilicat de litiu (e-max), culoare Bleach 3 (nu își vor modifică culoarea în timp); au o rezistență excelentă la uzură și proprietăți estetice superioare. Acestea au fost fixate adeziv, la smalț, întotdeauna utilizând diga dentară, pentru a exclude complet riscul infiltatrilor pe sub fațetă sau a descimentărilor acestora.

Recall

Perfect compatibile cu smalțul dentar, acestea s-au integrat fiziologic și biologic perfect, părțile moi urmărind contururile gingivale și papilele interdentare. Fațete dentare reprezintă cea mai puțin invazivă procedura dentară, scopul acestora fiind și acela de a proteja suprafața dintelui, dacă sunt executate și fixate în mod correct. Acestea sunt complet personalizate pentru a se potrivi hărții dentare și anatomiei fetei fiecărui pacient in parte.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.