0755 263 263

cazuri

27 fațete dentare și table-top, 1 coroană înșurubată pe implant

dificultate 3/6

Pacienta, fostă purtatoare de aparat dentar, a dorit corectarea ocluziei, astfel încat să existe contacte dento-dentare corecte.

Constatări

Pacienta dorește aranjarea acestora astfel încât să aibe un zâmbet perfect. Culoarea inițială a dinților a fost A1.

Plan de acțiune

Corectarea protetică a ocluziei adânci acoperite prin coroane și fațete dentare, cu păstrarea culorii naturale a dinților.

Provocări întâmpinate

Restabilirea contactelor dento-dentare prin reabilitare orală totală cu fațete și coroane dentare.

Proceduri necesare

Analiză estetică / Wax-up & Mock-up / Preparații dentare și amprentă / Provizorii dentare / Fixare adezivă / Re-call

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Toncea Roxana

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Analiza estetică
Înregistrarea cu arc facial

Înregistrarea cu arc facial pentru montarea arcadei superioare în raport cu arcadă inferioară. Arcul facial ajută tehnicianul dentar în înregistrarea corectă pe modelele de ghips a planului de ocluzie.

Wax-up

Design-ul viitorilor dinți în articulatorul ce imită perfect maxilarele, mișcările acestora și unghiul condilian.

Mock-up

Transpunerea wax-up-ului în cavitatea bucală – amprentarea acestuia și realizarea dintr-un material chitos a unui conformator ce se va umple cu rasita compozită și se aplică direct peste dintii neșlefuiți, pentru a putea previzualiza design-ul dinților finali, ca formă și dimensiuni.

Preparații dentare

După ce s-a căzut de acord asupra formei finale a dinților, a urmat Prepararea minim invazivă a dinților, înlăturând strict țesutul dentar necesar pentru realizarea viitoarelor restaurări protetice.

Fixare adezivă

Deși fațetele pot părea foarte subțiri, acestea sunt foarte rezistente odată ce sunt fixate adeziv: gravaj acid, apoi bonding și cimentul fotopolimerizabil. Desigur că, pentru a fixă pe niște bonturi complet uscate, dar și pentru comoditatea crescută pentru medic și pacient deoarece manopera nu interfera cu părțile moi – obraji limbă.(Astfel scăzând durata tratamentului ) fixarea s-a realizat că întotdeauna în clinică noastră , cu diga dentară.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect imediat după fixare

Noul zambet, culoare Bleach 3 + Bleach 2

Alegerea culorii fațetelor trebuie să se păstreze în limite naturale. Cu cât culoarea aleasă este una mai deschisă, cu atât va fi nevoie de prepararea mai invazivă a dintelui, pentru a nu există riscul ca , de sub fațetă, să transpară culoarea bontului. Este de preferat , pe cât posibil, să se păstreze cât mai multă substanță dura dentară. Un zâmbet sănătos este mult mai important decât o culoarea albă.

Recall

Fiind extreme de durabile și rezistente, fațetele integral ceramic sunt foarte compatibile din puct de vedere biologic cu țesuturile înconjurătoare( gingiile, papilele interdentare, bonturile dentare). Pacientul se poate bucura de noul să zâmbet sănătos și impecabil.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263