0755 263 263

cazuri

Alungire coronară, fațete și coroane pe arcada superioară și inferioară.

dificultate 3/6

Pacienta s-a prezentat pentru a-și reînnoi zâmbetul, cu un număr de 10 fațete E-Max.

Constatări

Pacienta dorește să evite purtarea unui aparat dentar, și să corecteze malocluzia în mod protetic, într-un timp cât mai scurt.

Plan de acțiune

Corectarea protetică a ocluziei adânci acoperite prin coroane și fațete dentare, cu păstrarea culorii naturale a dinților.

Provocări întâmpinate

Corectarea protetică a ocluziei adânci acoperite prin coroane și fațete dentare, cu păstrarea culorii naturale a dinților.

Proceduri necesare

Analiză estetică / Tratamente pre-protetice odonto-endo / Wax-up & Mock-up / Gingivo-osteo-plastie / Preparații minim invazive și no-prep și amprentă finală / Provizorat / Fixare adezivă / Re-call

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Nisipeanu Marius

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Etapa preprotetică

S-a realizat analiza estetică pentru realizarea wax-up-ului in laborator, iar între timp echipa s-a apucat de îndepartarea tuturor proceselor carioase.

Mock-up

A urmat gingivo-osteo-plastia ghidată, pentru alungirea coroanelor clinice la maxilar. Apoi etapa de mock-up-ul – transpunerea în cavitatea bucală a wax-up-ului realizat în laborator. Se aplică materialul compozit într-un conformator realizat pe baza wax-up-ului, acesta urmând a se aplica în cavitatea bucală, direct peste dinți, urmând a face niște mici retușări de formă sau volum, până la varianta finală acceptată de medic și de către pacient.

Preparații minim invazive

Prepararea dinților frontali, pentru corectarea malocluziei, s-a făcut ghidat, în mock-up, preparare anatoforma și minim invazivă, doar asupra dinților ce necesitau corecție. Inferior s-a luat decizia de a se realiza fațete fără preparație dentară.

Restaurarea provizorie

Pacienta nu a plecat cu dinții slefuiți, de la momentul amprentării până la momentul fixării, ci s-au realizat pe loc niște provizorii din material compozit, care au rolul, pe lângă cel estetic și fonetic, de a proteja bonturile de impactul alimentar, a evita sensiblitatea dentară și a conforma și vindeca gingia.

Restaurările integral ceramice

Culoarea restaurărilor s-a dorit a fi la fel că cea a dinților naturali. Coroanele, fațetele și fațetele parțiale finale au fost realizate doar acolo unde avea pacienta nevoie pentru a realiza contacte dento-dentare corecte.

Etapa de fixare în cavitatea bucală

Realizată exclusiv cu diga dentară, aceasta previne contaminarea câmpului cu bacteriile din salivă și pentru a îl menține uscat, pentru a preveni eventualele decimentari. De asemenea această sporește vizibilitatea medicului asupra câmpului operator, în special în cazul de față a unor fațete parțiale foarte mici, ce au necesittat fixarea cu ajutorul lupelor cu magnificatie.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect imediat după fixare

Ceramica utilizată la realizarea fațetelor are o rezistență de aprox. 1200 MPa, motiv pentru care acestea sunt rezistente și durabile Culoarea acestora nu se va schimba în timp, indiferent de obiceiurile alimentare. Cimentarea CORECTĂ a fațetelor dentare se realizează EXCLUSIV adeziv.

Recall la 2 luni

Integrare estetica si biologica perfecta. Ocluzie corecta, fara dureri ale articulatiei temporo-mandibulare.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.