0755 263 263

cazuri

Alungire coronară și 10 fațete E-Max (disilicat de litiu)

dificultate 1/6

Pacienta s-a prezentat pentru a-și reînnoi zâmbetul, cu un număr de 10 fațete E-Max.

Constatări

Ușoare abrazii dentare, mici retracții gingivale.

Plan de acțiune

Preparații minim invazive, alungire coronară, culoare mai deschisă a dintilor.

Provocări întâmpinate

Numarul de ședințe a trebuit sa fie cat mai bine comprimat deoarece pacienta a venit de la Bucuresti pentru a-si rezolva dantura.

Proceduri necesare

Analiză estetică / Wax-up & Mock-up / Alungire coronară / Preparații dentare și amprenta finală / Provizorat / Fixare adezivă / Re-call

Echipa medicală implicată

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară …

Nisipeanu Marius

Tehnician dentar

Parcursul cazului

Analiza estetică

Cum numărul de ședințe a trebuit să fie cât mai bine comprimat deoarece pacienta a venit de la București pentru a-și rezolva dantura, s-a luat decizia de a face cât mai repede analiza estetică, fotografii și amprente pentru modele diagnostic, pentru a realiza wax-up-ul în laboratorul de tehnică dentară.

Wax-up

Toți parametrii au fost respectați conform indicațiillor medicului de către technician, rezultând wax-up-ul, design-ul viitoarelor restaurări finale, pe model, din ceară.

Mock-up

A doua ședința a constat în transpunerea acestuia în cavitatea bucală ( mock-up) și realizarea alungirii coronare, acolo unde a fost stabilit, pe baza modelului wax-up.

Alungire coronară ghidată

După perioada de vindecare de 2 săptămâni, pacienta s-a întors la clinică pentru a prepara ghidat dinții, prin mock-up, fiind minim invaziv și șlefuind doar atât cât este nevoie.

Fațete E-Max

S-a luat amprenta finală, care ulterior a ajuns în laboratorul dentar pentru realizarea viitoarelor fațete. Urmărind dorința pacientei, tehnicianul dentar a realizat 10 fațete de culoare Bleach 3.

Fixarea adezivă cu diga

Fațetele au fost fixate adeziv, cu diga dentară, pentru a evita orice fel de înfiltrație între bont și fațetă, și a se evita colorarea/carierea dinților pe sub aceasta, sau descimentarea.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Aspect imediat după fixare

Ceramica utilizată la realizarea fațetelor are o rezistență de aprox. 1200 MPa, motiv pentru care acestea sunt rezistente și durabile Culoarea acestora nu se va schimba în timp, indiferent de obiceiurile alimentare. Cimentarea CORECTĂ a fațetelor dentare se realizează EXCLUSIV adeziv.

Recall la 2 luni

Ritualul de îngrijire a dinților după finalizarea tratamentului cu fațete dentare nu este diferit față de cel obișnuit, respectiv periaj dentar de două ori pe zi, timp de 2-3 minute/periaj și utilizarea aței dentare, a apei de gură și în special a dușului bucal. De asemenea, este important să realizați controalele periodice și ședințele de profilaxie, de minim 2 ori pe an, conform indicațiilor medicului

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263