0755 263 263

Ortodonție Timișoara

Ce este ortodonția?

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care tratează malocluzia sau malpoziția dinților, o afecțiune în care dinții nu sunt poziționați corect, acest lucru observându-se și atunci când gura este închisă. Acest lucru duce la o mușcătură necorespunzătoare, la probleme dentare, inclusiv carii dentare, boli ale gingiilor și masticație dificilă sau dureroasă.

Dacă aveți o mușcătură deficitară sau spații mari între dinți, este recomandat să consultați un dentist specializat în îngrijire ortodontică.

Un ortodont este un dentist instruit să diagnosticheze, să prevină și să trateze neregularitățile dinților și ale maxilarului. Aceștia corectează condițiile existente și sunt instruiți să identifice problemele care pot apărea în viitor. Tratamentul ortodontic este cel mai adesea utilizat pentru a îmbunătăți aspectul și alinierea dinților strâmbi, proeminenți sau înghesuiți și pentru a corecta problemele legate de mușcătura dinților.

Ortodonție Timișoara
aparat dentar pret Timișoara

Când sunt necesare aparatele dentare și efectele asupra sănătății orale

Mulți oameni au dinții înghesuiți sau strâmbi, sau dinții lor nu se întâlnesc corect atunci când mușcă. Aceste probleme pot însemna că este mai greu să vă păstrați dinții și gingiile curate, iar dinții dvs. au mai multe șanse de a se deteriora.

În unele cazuri, poziționarea anormală a dinților și a maxilarului poate afecta forma feței dumneavoastră.

Tratamentul ortodontic pentru adulți poate începe la orice vârstă, dar opțiunile de tratament sunt mai limitate.
Tratamentul nu va începe decât dacă aveți un standard bun de igienă orală, deoarece tratamentul ortodontic poate crește riscul apariției cariilor dentare și a problemelor gingivale.
O malocluzie severă poate afecta alimentația, vorbirea și menținerea dinților curați.

Tratamentul ortodontic tratează sau amelioreaza următoarele diagnostice

Dinții din față proeminenȚi

Tratamentul poate îmbunătăți aspectul și protejează dinții împotriva deteriorării în timpul accidentărilor sportive sau a căzăturilor.

AGLOMERAREA dentarĂ

Într-un maxilar îngust, este posibil să nu existe suficient spațiu pentru toți dinții. Ortodontul poate îndepărta unul sau mai mulți dinți pentru a face loc celorlalți.

Lipsa incisivilor laterali

Acest lucru se poate întâmpla atunci când dintele adult nu iese din gingie sau din os sau iese doar parțial.

Mușcătura deschisă

Când dinții sunt strânși, există o deschidere între dinții superiori și cei inferiori.

MuȘcĂtura adâncă

Când dinții sunt strânși, cei de sus coboară prea mult peste cei de jos (dinții frontali inferiori mușcă în palat)

MuȘcĂtura inversă

Când dinții sunt strânși, dinții de sus mușcă în interiorul celor de jos (dinții frontali inferiori în fața dinților superiori)

Muscatura încrucișată

Cel puțin unul dintre dinții de sus nu coboară ușor în fața celor de jos atunci când dinții sunt strânși. Ei sunt prea aproape de obraz sau de limbă.

Spațierea

Există goluri sau spații între dinți, fie pentru că lipsește un dinte, fie pentru că dinții nu umplu gura. Acesta este opusul înghesuirii.

Beneficiile ortodonției

Ortodonția este domeniul terapiei orale cu efect semnificativ asupra dezvoltării personalității și stimă de sine sporită prin dobândirea unui zâmbet frumos cu dinți aliniați normal. Terapia ortodontică este ușor disponibilă la costuri moderate și fără multe riscuri sau complicații. Ar trebui realizată atunci când este necesar pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului și funcția de masticație, precum și pentru a îmbunătăți acceptarea de sine a pacientului.

Scopul îngrijirii ortodontice este de a îmbunătăți mușcătura pacientului. Dinții care sunt drepți și spațiați uniform se vor alinia cu dinții opuși din maxilar. O mușcătură sănătoasă vă asigură că puteți mânca, mesteca și vorbi corect. În trecut, consultarea unui ortodont era asociată cu copiii sau adolescenții care aveau nevoie de aparat dentar. Cu toate acestea, ortodonțiștii pot corecta problemele dentare la orice vârstă și are ca beneficii:

 1. închiderea spațiilor largi dintre dinți
 2. alinierea vârfurilor dinților
 3. îndreptarea dinților strâmbi
 4. îmbunătățirea vorbirii sau a capacității de mestecat
 5. îmbunătățirea sănătății pe termen lung a gingiilor și a dinților
 6. prevenirea uzurii excesive pe termen lung sau a traumatismelor dentare
 7. tratarea unei mușcături necorespunzătoare
 8. îmbunătățirea simetriei faciale și a aspectului general
 9. reducerea durerii provocată de tulburările articulației temporomandibulare (ATM)
 10. protejarea dinților împotriva deteriorării sau a cariilor, în unele cazuri

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Tipuri de tratament ortodontic

Ortodonția implică utilizarea aparatelor ortodontice pentru a corecta poziția dinților. Tratamentul exact va depinde de problema cu care se confruntă dinții dumneavoastră.

Există multe tipuri diferite de tratament ortodontic. Cel mai bun tratament pentru dumneavoastră depinde de problema exactă pe care o aveți.

Prima etapă a oricărui tratament constă în evaluarea poziției actuale a dinților dvs. și a modului în care este posibil ca aceștia să se schimbe în timp.
Acest lucru implică adesea efectuarea de radiografii, realizarea de modele din ghips și fotografierea dinților dumneavoastră.
Discutați cu ortodontul Dental Concept despre opțiunile pe care le aveți.

Durata tratamentului va depinde de cât de complicată este problema, dar de obicei este cuprinsă între 3 – 6 și 12 luni.

Când se termină tratamentul, va trebui să purtați o contenție de retenție. Acesta poate fi detașabil și trebuie purtat în fiecare noapte pentru a vă menține dinții în noua lor poziție (gutiera). De obicei, acestea sunt folosite timp de cel puțin 12 luni, dar medicul nostru vă va sfătui. Uneori, un fir subțire metalic poate fi fixat permanent în spatele dinților, pentru a-i menține la locul lor.

Tratamentele ortodontice de care poți beneficia la Dental Concept

Aparatul dentar nu mai este un dispozitiv doar pentru copii. Alinierea dinților poate fi schimbată la orice vârstă, dacă gingiile și structura osoasă sunt sănătoase. Un nou zâmbet poate începe astăzi.

Tratamentul ortodontic în etapele ulterioare ale vieții vă poate îmbunătăți dramatic aspectul personal și stima de sine. Dinții strâmbi și o mușcătură deficitara pot contribui la afectarea gingiilor și a structurii osoase, la uzura anormală a smalțului și a suprafețelor dentare, poate chiar genera dureri de cap și dureri ale articulației maxilarului.

Tratament ortodontic Timișoara

Motivele frecvente pentru care adulții iau în considerare tratamentul ortodontic sunt

 • O mușcătură deficitară sau o malocluzie care face ca dinții să se potrivească incorect
 • Dinții sunt înghesuiți sau distanțați, ceea ce poate duce la apariția cariilor dentare sau a bolilor gingivale
 • Durere sau presiune anormală a maxilarului cauzată de dinții strâmbi
 • Dorința de a avea o gură mai sănătoasă și un zâmbet mai încrezător

Opțiuni de tratament pentru adulți

GUTIERELE ORTODONTICE CLEAR ALIGNERS

Pentru mulți adulți, gândul de a purta un aparat dentar metalic este suficient pentru a-i descuraja să apeleze la tratament. Metoda tradițională constă în folosirea unor fire și a unor “brackeți”. Aceasta funcționează foarte bine, însă prezintă unele dezavantaje: “brackeții” nu pot fi îndepărtați decât la finalul tratamentului, nu poți mânca anumite alimente și, desigur, sunt foarte vizibili.

Avantajele gutierelor ortodontice

GUTIERELE ORTODONTICE CLEAR ALIGNERS

Această alternativă din ce în ce mai populară la aparatul dentar metalic tradițional, gutierele de aliniere transparente, după cum sugerează și numele sunt realizate din plastic poliuretanic aproape invizibil. În loc să fie cimentate sau lipite de dinți, așa cum sunt aparatele dentare metalice sau transparente, aliniatoarele transparente sunt complet detașabile – pentru ocazii sociale importante, pentru a mânca și, cel mai important, pentru spălarea dinților și folosirea aței dentare.

Iată alte câteva avantaje ale gutierelor ortodontice:

Igiena orală îmbunătățită

Cu un aparat ortodontic care este detașabil, veți putea să vă curățați dinții mult mai ușor decât dacă ați purta un aparat metalic.

Un aspect discret

Dacă considerați că tratamentul ortodontic este o chestiune privată sau pur și simplu considerați că aparatul ortodontic metalic nu se potrivește cu imaginea dumneavoastră de sine, o formă practic invizibilă de tratament ortodontic s-ar putea să vi se potrivească.

Mai multe opțiuni dietetice

Pentru a proteja firele metalice și aparatul dentar, sunt necesare unele modificări ale dietei. Cu aparatele de aliniere transparente, puteți mușca în continuare dintr-un măr sau dintr-o crustă crocantă de pizza.

Confort

Materialul moale și flexibil din care sunt confecționați aliniatorii nu va irita țesuturile moi ale gurii, așa cum pot face firele metalice și aparatele dentare.

Protecție împotriva scrâșnirilor dentare (BRUXISM)

Dacă aveți un obicei de scrâșnire sau de strângere a dinților, aliniatoarele transparente pot funcționa ca niște apărători de noapte subțiri care vă vor proteja dinții de uzura excesivă.
Tehnologia aliniatorilor transparenți s-a îmbunătățit de-a lungul anilor și poate corecta multe malocluzii care altădată ar fi fost prea complicate pentru această formă de tratament.
Am fi bucuroși să discutăm în detaliu cu dumneavoastră despre acest lucru.

Ce vă recomandă Dental Concept când purtați gutierele ortodontice

Acum că aveți gutiera ortodontică este important să știți cum să aveți grijă de ea în mod corespunzător pe toată durata tratamentului ortodontic.

 • Păstrați aligner-ul transparent în carcasa furnizată atunci când nu este în gură
 • Curățați aligner-ul zilnic, folosind un detergent specializat. (ex. Corega tablete efervescente)
 • Purtați aligner-ul în fiecare zi, conform instrucțiunilor stomatologului.
 • Nu mâncați niciodată cu gutiera pe dinți.
 • Folosiți întotdeauna degetele pentru a pune aparatul în gură.

Parcursul pacientului Dental Concept by Dr. Mihali

După ce ați făcut programarea inițială vă vom trimite un mesaj de confirmare a datei și orei convenite, precum și pregătirea pentru consultația cu unul dintre medicii noștri.

Când ajungeți la cabinet, veți fi întâmpinat de un membru al echipei noastre de recepție, care vă va asista în sala noastră de așteptare relaxantă, unde veți putea completa confortabil un formular de istoric medical.

După completarea formularului de istoric medical, veți fi însoțit în cabinetul stomatologic, unde medicul Dental Concept vă va întâmpina pentru a începe procesul de examinare dentară.

Înainte de a efectua orice examinare orală și radiografii, veți discuta despre orice preocupări legate de sănătatea dumneavoastră dentară actuală și despre orice dorință pe care o puteți avea cu privire la îmbunătățirea zâmbetului și a sănătății dentare. Scopul nostru este să ne asigurăm că vă simțiți confortabil în orice moment, iar dacă vă simțiți deosebit de anxios, vă rugăm să ne anunțați și să fiți sigur că echipa noastră are o mare experiență în a ajuta și îndruma pacienții în fiecare etapă a acestei călătorii.

O parte importantă a acestei discuții inițiale este de a afla despre experiențele dentare trecute și recente, fie că sunt negative sau pozitive. Scopul nostru este să vă depășim așteptările, îmbunătățind experiențele pozitive și asigurându-ne că orice experiență negativă pe care ați avut-o nu se va mai repeta.

Cabinet Ortodontie
Timișoara - Dental Concept
Sală de operație
Aparate dentare Timișoara

Un examen dentar complet

Experții noștri în stomatologie vor efectua o examinare completă, inclusiv examinarea capului/ gâtului, a glandelor și ganglionilor, a mușchilor masticatori, a articulației maxilarului precum și efectuarea unor radiografii importante pentru a descoperi orice potențiale probleme dentare care ar putea exista și/sau apărea în viitor la nivelul dinților, gingiilor și restaurărilor existente (plombe, coroane etc.).

Se vor face fotografii detaliate ale dinților relevanți și toate constatările vor fi discutate imediat cu dumneavoastră. În cazul în care este necesar un tratament dentar, vor fi luate în considerare toate opțiunile posibile și, deși ar fi de datoria noastră să vă recomandăm opțiunea de tratament ideală pentru dumneavoastră, alegerile dumneavoastră personale vor fi ascultate și respectate. În continuare, orice tratament efectuat se va face cu consimțământul dumneavoastră deplin și informat.

Se va întocmi pentru dumneavoastră un raport și un plan de tratament cuprinzător, în care se vor detalia în mod clar problemele clinice și estetice, soluțiile și opțiunile de tratament, succesiunea și durata programărilor pentru tratament și costurile estimate. Acest lucru vă asigură că sunteți perfect mulțumit de toate aspectele tratamentului recomandat și că acesta corespunde tuturor nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

Nu există nicio obligație de a continua cu tratamentele dentare în această etapă, puteți să vă acordați timp pentru a citi acasă raportul și planul de tratament înainte de a lua o decizie.

La clinica Dental Concept, puteți, de asemenea, să vă rezervați o nouă vizită gratuită după examinarea inițială pentru a pune orice întrebări. Specialiștii noștri vor fi încântați să vă explice recomandările prin e-mail, telefonic sau în timpul unei a doua întâlniri de discuții gratuite, pentru a ne asigura că sunteți pe deplin conștient de constatări, de beneficiile tratamentului și de rezultatele de succes.

Cât costă consultația dentară inițială?

O consultație pentru un pacient nou cu specialistul în chirurgie orală costă între 160 lei – 550 lei, în funcție de investigația radiologică necesară stabilirii diagnosticului și planului de tratament, și va dura aproximativ 1 oră. Aceasta include toate radiografiile intraorale, consultația, apelul dinților, diagnosticul, planul de tratament și raportul complet.

Programează o consultație

Cabinetul poate fi accesat cu ușurință având loc de parcare privat asigurat. Consultați pagina noastră de informații despre cabinet pentru mai multe detalii. Pentru a rezerva o programare la Dental Concept vă rugăm să completați formularul de rezervare și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp. Vă rugăm să introduceți numele dvs. Complet.

Pentru programări, apelați:

sau apăsați butonul de mai jos:

Dental Concept by Dr. Mihali

Prețurile Dental Concept pentru aparate dentare

Gutieră ortodontică (în funcție de complexitate și numărul de gutiere necesare)de la 1.500 Euro
Mini-implant ortodontic (Intruziune dentară / recuperare prin mini-implant dentar)300 Euro
Pachet ortoprofilactic100 Euro
Contenție fixăde la 550 Lei
Contenție mobilă – gutieră500 Lei
Verificare de control50 Lei

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o singură locație

De ce să pierdeți timp mergând de la un specialist dentar la altul? Atunci când lucrați cu o echipă ca a noastră, puteți să vă concentrați programările într-o singură vizită. Asta înseamnă că puteți evita să vă luați câte o zi liberă pentru a vizita un chirurg, un ortodont, endodont, sau de alte specialități. În schimb, puteți să vă vedeți toți medicii deodată și să beneficiați inclusiv de serviciile de radiologie și imagistică dentară, plătind doar pentru o singură consultație. Cine vrea să petreacă ore întregi stând în sălile de așteptare, când puteți termina totul deodată?

La Dental Concept by Dr. Mihali, noi oferim cu adevărat toate fazele de planificare, chirurgicale, pre-protetice și protetice ale tratamentului dumneavoastră într-o singură locație. Acest lucru vă asigură că tratamentul dvs. este realizat corect de prima dată, cu un proces simplificat și eficient, care minimizează costurile pentru dvs.

Cabinet stomatologic Dental Concept.
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Puteți obține valoarea unei a doua opinii într-un singur cabinet

Medicii noștri sunt foarte dispuși să vă ofere opinii individualizate. Dacă simțiți că doriți o altă privire sau considerație din partea unui alt medic stomatolog, nu trebuie decât să cereți. Suntem bucuroși să vă oferim „a doua opinie” la noi în clinică. Scopul nostru este de a fi autentici și sinceri cu dumneavoastră în timpul tuturor interacțiunilor. Nu vom sugera niciodată un tratament pe care considerăm că nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Toate tratamentele dumneavoastră pot fi efectuate de aceeași echipă

Unele planuri de tratament dentar sunt mai complicate decât altele și necesită mai multe proceduri. În loc să trebuiască să mergeți la un alt specialist pentru o procedură de grefare sau pentru îndepărtarea unui dinte, puteți obține totul făcut de noi. Am constatat că acest lucru poate reduce uneori numărul de programări de care are nevoie un pacient până la jumătate. Acest lucru este semnificativ.

De ce să alegeți Dental Concept?

La Dental Concept by dr. Mihali se depun toate eforturile pentru a face experiența pacienților cât mai plăcută posibil. De la primul apel telefonic sau de la prima solicitare prin e-mail din partea unui pacient nou, până la ultima programare, rezultatele tratamentelor dentare pe care le oferim sunt sărbătorite atât de pacienți, cât și de echipa noastră. Ne propunem să oferim cea mai bună experiență adaptată pacientului și ne mândrim cu depășirea așteptărilor pacienților noștri.

Suntem mândri de succesul obținut și de reputația noastră credibilă în rândul colegilor noștri de profesie și al pacienților deopotrivă. Putem pune acest lucru doar pe seama dedicației și interesului nostru imens pentru căile pe care le-am ales și, de asemenea, a empatiei și simpatiei noastre autentice pentru pacienții noștri, cu o dorință înnăscută de a-i ajuta și de a le îmbunătăți calitatea vieții. Suntem un adevărat susținător în a oferi toate soluțiile de tratament posibile pacienților noștri și petrecem o cantitate semnificativă de timp discutând argumentele pro și contra pentru a le permite pacienților noștri să aleagă opțiunile care sunt cele mai bune pentru ei.

Nu tratăm doi pacienți la fel și le ascultăm nevoile și preocupările și proiectăm un plan care să abordeze problemele lor specifice. Planurile noastre oferă, de asemenea, pacienților un ghid cu privire la ceea ce se va întâmpla și când, precum și un calendar financiar. Timpul de tratament poate fi încetinit sau accelerat în funcție de constrângerile de timp sau de restricțiile financiare ale pacienților și vom fi întotdeauna deschiși la discuții.

Aparat Dentar Dental Concept Timisoara
Cabinet stomatologic Dental Concept.
Clinică stomatologică specializată Timisoara
Cabinet stomatologic Dental Concept.

Clinică stomatologică specializată

Punem un mare accent pe stomatologia preventivă, care începe chiar la începutul călătoriei fiecărui pacient, cu evaluarea inițială. Ne place să-i educăm pe pacienți cu sfaturi privind dieta și igiena, astfel încât aceștia să poată ajuta la prevenirea potențialelor situații dentare. Considerăm că prevenirea unor noi probleme dentare este responsabilitatea noastră și ne bucurăm foarte mult știind că frumusețea dentară oferită de noi ar putea dura pentru tot restul vieții pacienților.

Nu vom face niciodată compromisuri sau sacrifica calitatea îngrijirii și ne stabilim tarifele pentru a reflecta acest lucru. Acest lucru ne permite să oferim cele mai bune abilități, echipamente, materiale și mediu, ceea ce ne permite să oferim o îngrijire excelentă pentru pacienții Dental Concept by dr. Mihali. Suntem foarte deschiși și transparenți în ceea ce privește tarifele noastre pentru tratamentele dentare și toate posibilitățile sunt discutate și luate în considerare, astfel încât nu există niciodată surprize odată ce pacienții noștri încep călătoria lor cu noi.

Credem că pentru o clinică stomatologică specializată, cu calibrul echipei Dental Concept by dr. Mihali din Timișoara, precum și pentru facilitățile și serviciile pe care le oferim, tarifele noastre sunt foarte competitive și asigură de fiecare dată un succes de lungă durată al tratamentului.

Recenzii fantastice pentru dentiștii noștri

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinica noastră. Succesul nostru a fost construit prin intermediul pacienților noștri care ne recomandă prietenilor, familiei și colegilor lor, precum și prin intermediul altor dentiști locali din vestul țării, care ne trimit cazurile lor mai complexe pentru o opinie și un tratament.

Suntem, de asemenea, recunoscatori pentru faptul că mulți dintre pacienții noștri care au părăsit orașul pentru a se muta în străinătate, continuă să se întoarcă la noi pentru examinările și tratamentele de rutină. Construim relații cu pacienții noștri, relații care se bazează pe încredere. Ne acordăm timp pentru a cunoaște nevoile, preocupările și dorințele pacienților noștri.

Echipa medicală

Echipa noastră a obținut cele mai înalte distincții și calificări pentru specialitățile lor, iar nivelurile lor academice sunt recunoscute la nivel internațional.

Toată echipa are o pasiune extraordinară pentru stomatologie, cu o învățare continuă prin implicarea în predare și conferințe, sau deținând posturi în cele mai respectate instituții academice în calitate de lectori și cercetători. Echipa noastră combină cele mai bune cercetări actuale cu cunoștințe dovedite și ani de expertiză clinică, ceea ce le permite să își combine abilitățile atunci când oferă pacienților noștri cele mai bune soluții dentare. Lucrați cu experți în stomatologie care se bucură de profesiile pe care și le-au ales.

Dr. Sorin Mihali - Dental Concept Timișoara
Dr. Sorin Mihali

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2011. De atunci își desfășoară activitatea atât în domeniul învățământului clinic, ca conferențiar la Departamentul de Ocluzologie dentară, Protetică dentară fixă, Implantologie și reabilitare protetică pe implante, cât și în cadrul clinicii stomatologice private Dental Concept by Dr. Mihali și ARdental ProSmile, cu accent pe implantologie orală și protetică dentară.

Clinica este axată pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți naturali și implanturi dentare. Cazurile clinice care necesită proceduri protetice sunt planificate în detaliu și se axează în special pe proceduri minim invazive prin aplicarea de fațete, coroane parțiale (inlay), restaurări protetice fixe (coroane) și restaurări pluridentare fixe (punți) realizate din materiale ceramice integrale de ultimă generație.

La Dental Concept by dr. Mihali, ne străduim să oferim tuturor pacienților noștri îngrijire dentară de clasă mondială. Medicii Dental Concept sunt pasionați de procedurile ce le realizează și sunt la curent cu cele mai noi tehnologii. Dacă ați devenit frustrat de faptul că trebuie să faceți programări peste programări pentru a găsi medicii potriviți, contactați echipa noastră colaborativă și plină de compasiune din Timișoara (Calea Circumvalațiunii, nr. 7).

Am fi încântați să vă ajutăm să obțineți transformarea zâmbetului la care visați.

Întrebări frecvente

Amintiți-vă ÎNTOTDEAUNA să vă spălați pe dinți după fiecare masă și să folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi. NU MÂNCAȚI NICIODATĂ CU GUTIERA ORTODONTICĂ ÎN GURĂ! Asigurați-vă că folosiți o pastă de dinți care conține fluor și întrebați medicul dentist de familie dacă aveți nevoie de o aplicare cu fluor. Acest lucru va ajuta la prevenirea cariilor! Când vă scoateți gutiera ortodontică pentru a mânca, asigurați-vă că vă spălați pe dinți, folosiți ața dentară și nu uitați să păstrați aparatul dentar în siguranță în recipientul său, astfel încât să nu se piardă sau să se rupă. Păstrați aparatul de reținere curat, de asemenea, periați-l ușor cu o periuță de dinți și pastă de dinți. În timpul tratamentului, încercați să evitați alimentele cu mult zahăr, care cresc cantitatea de bacterii care se dezvoltă în gură și pot provoca mai multă placă și potențiale carii. Nu uitați să vă programați controalele de rutină la medicul Dental Concept. Se recomandă să continuați să vizitați medicul dentist la fiecare șase luni.
Perioada de timp petrecută cu gutiera ortodontică va varia, în funcție de fiecare pacient în parte, deoarece fiecare zâmbet răspunde diferit la tratament. Durata tratamentului poate dura între 3 și 12 de luni.
Purtarea unei gutiere ortodontice este, în general, nedureroasă. Unele persoane au dureri minore în primele două zile, pe măsură ce se adaptează la purtarea aparatului; ajustările periodice pot provoca uneori și durere, deși aceasta durează de obicei doar o perioadă scurtă de timp. Se pot folosi analgezice fără prescripție medicală pentru a atenua orice disconfort, dar de obicei nu sunt necesare.
Trebuie să vă spălați pe dinți de trei ori pe zi pentru a vă menține dinții, gingiile și gura sănătoase și curate. De asemenea, ar trebui să folosiți zilnic ața dentară pentru a ajunge acolo unde periuța nu poate ajunge.
Depinde de ceea ce se face și de cât de des trebuie să fiți monitorizat. În timpul tratamentului activ, veți veni de obicei la cabinetul nostru o dată la 2 până la 8 săptămâni.
Dacă dinții dvs. sunt foarte înghesuiți (deoarece gura dvs. este prea mică pentru a-i găzdui în mod corespunzător pe toți) - sau dacă aveți dinți impactați (dinți care sunt prinși sub linia gingivală de alți dinți) - atunci poate fi necesară extracția. În cazul pacienților mai tineri, tratamentul precoce poate face ca extracția să nu fie necesară.
Îngrijirea ortodontică este o investiție pe termen lung în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Pus în balanță cu costul real al traiului cu dinți cu probleme, tratamentul ortodontic poate fi într-adevăr o investiție înțeleaptă. Vă recomandăm să vă faceți o programare pentru a discuta cele mai bune opțiuni pentru dumneavoastră cu unul dintre specialiștii Dental Concept by dr. Mihali !
Pentru programări telefonice, apelați:

0755 263 263